ارتباطات و فن آوری اطلاعات

کشف بزرگترین طوفان خورشیدی از روی درخت باستانی



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پرس اسوسیشنز، با بررسی و تحلیل حلقه های یک درخت باستانی در کوه های آلپ فرانسه، مشخص شد این رویداد ۱۴۳۰۰ سال قبل اتفاق افتاده است.

به گفته کارشناسان یک جهش رادیوکربن در اثر یک طوفان عظیم خورشیدی ایجاد شد. طوفان مشابهی در شرایط امروزی ممکن است به طور بالقوه سیستم‌های ماهواره‌ای را از بین ببرد و باعث خاموشی عظیم شبکه برق شود که هزینه آن میلیاردها پوند است.

کارشناسان معتقدند درک طوفان های خورشیدی برای محافظت از ارتباطات و سیستم های انرژی در آینده و کمک به ایجاد انعطاف پذیری در برابر اثرات آنها اهمیت زیادی دارد.

در پژوهش پیش رو گروهی از محققان بین المللی از جمله پژوهشگران دانشگاه لیدز، سطح رادیوکربن در درختان باستانی در ساحل فرسایش یافته رودخانه Drouzet، واقع در نزدیکی گپ، درکوه های آلپ فرانسه اندازه گیری کردند.

بدنه درختان که نیمه سنگواره هستند به حلقه های کوچکتری تبدیل شدند. نیمه سنگواره ها در حقیقت اشیایی هستند که فرایند سنگواره شدن آنها تکمیل نشده است.

پژوهشگران با بررسی دقیق هریک از حلقه ها متوجه افزایش شدید سطح رادیوکربن در۱۴۳۰۰ سال قبل شدند. به گفته آنها افزایش میزان رادیوکربن احتمالا به دلیل طوفان خورشیدی عظیمی ایجاد شده که حجم زیادی از ذرات پرانرژی را به اتمسفر زمین فرستاد.

ادوارد بارد پروفسور آب و هواشناسی و تکامل اقیانوس ها در کالج فرانسه محقق ارشد پژوهش در این باره می گوید: رادیو کربن به طور مداوم در قسمت بالایی اتمسفر و از طریق زنجیره ای از واکنش ها به وجود می آید. این واکنش ها نیز در نتیجه اشعه های کیهانی انجام می شوند. اخیرا محققان متوجه رویدادهای خورشیدی شدید از جمله اشعه های خورشیدی و انتشار توده های کرونای این ستاره شده اند که می تواند به انفجار کوتاه مدت ذرات پرانرژی منجر شود. این امر به شکل جهش های عظیم در تولید رادیو کربن طی یک سال حفظ می شود.

تاکنون ۹ طوفان خورشیدی عظیم مشابه به نام «رویدادهای Miyake» طی ۱۵ هزار سال اخیر شناسایی شده اند. طوفان خورشیدی تازه کشف شده نیز بزرگترین رویدادMiyake رصد شده، به حساب می آید.

کارشناسان تاکنون چنین رویدادی را حین وقوع مشاهده نکرده اند.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه