به گزارش خبرگزاری مهر سیدعلی حسینی عضو اتاق بازرگانی در گفتگو با برنامه رادیو اقتصاد با اشاره به گواهی سپرده خاص با نرخ سود سپرده سی درصد با هدف تأمین هزینه مراکز تولیدی از سرمایههای در گردش از سوی بانک مرکزی گفت: هرجا که بانک مالی برای کنترل نقدینگی وارد شود اثر مثبت خود را خواهد گذارد. زمانی که دلار در یک ثبات نسبی بود میتوانیم سرمایههای سرگردان را به این سمت جلب کنیم.
وی افزود: سود ۳۰ درصدی جذابیت بالایی دارد و امیدواریم که در دورههای زمانی مختلف این کار را انجام دهیم. ۲۳ درصد بالاترین میزان سود بانکی است و این ۷ درصد میتواند کمک بالایی به مساله جذب سرمایههای خورد کند.
عضو اتاق بازرگانی کشور بیان کرد: بانک مرکزی میخواهد سرمایهها را با این تضمین به نظام بانکی بازگرداند ولی امیدواریم که بانکها وارد این جریان نشوند و سرمایههای خرد وارد این جریان شود.
وی یادآورشد: خوشبختانه آنگونه که به نظر میرسد، اقدامات بانک مرکزی در شش ماه گذشته روی بحث علمی حرکت کرده و روی فرمولهایی که بانکهای مرکزی باید سیاستگذاری میکرد، فعالیت دارد.
این عضو اتاق بازرگانی بیان کرد: این پول ممکن است که تورمی را ایجاد میکند ولی هر وقت که بانک مرکزی نقدینگی سرمایههای در گردش خرد و متوسط را به سمت تولید ببرد، فی نفسه امر مبارکی است و در میان مدت و بلند مدت قطعاً به سود اقتصاد کشور خواهد بود.
وی افزود: در این میان تنها امیدواریم که بانکها وارد این جریان نشوند و از سود سی درصدی سهم خواهی نکنند.
حسینی اظهارکرد: مساله هدف گذاری نیز بسیار مهم است که وقتی هدف گذاری انجام میشود منابع مالی در بخش تولید کشور فعال میشود و بخش تولید نیز میتواند استفاده مطلوبی از آن کند.
وی گفت: اگر نقدینگی کشور به درستی هدایت شود و سیاست گذاری ها به شکل شرطی شدن اقتصاد منجر نشود میتوانیم استفادههای بهینه ای از این امر کنیم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص سیاست گذاری مقایسهای سود بانکی بین ایران و ترکیه گفت: نباید اقتصاد خود را با کشورهایی چون ترکیه مقایسه کنیم. مباحثی چون یارانه و نفت و تحریم و.. فضای ما را با ترکیه متفاوت میکند ولی اگر بانک مرکزی با همین روند ادامه دهد و از نقدهای اساتید و دانشمندان اقتصادی را استفاده کند قطعاً شرایط مطلوبتری پیدا میکنیم.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع :مهر