به گزارش خبرنگار مهر، دکتر فتح الهی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی صبح امروز در نشست چهل و چهارمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی در پاسخ به مهر گفت: درمیان فعالیت گوناگونی که در ساختار پژوهشی جهاد دانشگاهی انجام میشود، ۵ طرح فناورانه در سالگرد جهاد دانشگاهی و روز سه شنبه ۱۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه علم و فرهنگ رونمایی میشود.
وی ادامه داد: در حوزه فنی مهندسی، «طرح فناورانه دستیابی به دانش فنی مته حفاری دندانهای در ۹ سایز مختلف» رونمایی میشود، جهاد دانشگاهی در تکمیل نیازهای صنعت نفت در زمینه حفاری، از دکل حفاری، دستگاه رانش لوله، پمپ درون چاهی، مته حفاری و اقلام شیمیایی مورد نیاز حفاری، کارهایی انجام داده و با صنعت نفت همکاری نزدیکی دراین زمینه دارد.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی افزود: یکی از پروژههای مورد سفارش صنعت نفت، «مته های حفاری» است که در سالگرد جهاد رونمایی خواهد شد دانش فنی این طرح در جهاد دانشگاهی خوزستان به نتیجه رسیده است.
وی یادآورشد: در حوزه علومپزشکی، «طرح فناورانه بومی سازی تولید صنعتی نوعی کیت سنتز cDNA » رونمایی میشود که این طرح برای طراحی داروهای نوترکیب با استفاده از فناوریهای زیستی به کار میرود، درواقع به این کیت نیاز است و میتواند صنعت دارویی کشور را متحول کند این کیت در پژوهشگاه رویان به نتیجه رسیده و طی مراحلی در صنایع مختلف مورد استفاده میشود.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با اشاره به طرح دیگر جهاد دانشگاهی افزود: در بخش کشاورزی و منابع طبیعی «طرح فناورانه تولید آزمایشگاهی جنین در تکثیر گاومیشها با خصوصیات برتر ژنتیکی» یکی از طرحهایی است که رونمایی خواهد شد، همان طور که میدانید، جهاد دانشگاهی در حوزه امنیت غذایی، تولید گوشت و محصولات لبنی، فعال است. این طرح فناورانه در گروه پژوهشی جنینشناسی و آندرولوژی پژوهشگاه ابنسینا انجام شده است.
وی ادامه داد: در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی طرح فناورانه «توسعه دانش فنی و تولید نیمه صنعتی مکملهای ورزشی بر پایه نیازهای تغذیهای ورزشکاران» نیز رونمایی میشود که دانش فنی آن توسط جهاددانشگاهی خراسان رضوی انجام شده است.
وی ادامه داد: در حوزه علوم انسانی علوم اجتماعی و هنر، نیز یکی از طرحهایی که رونمایی میشود طرح شناسایی موقعیتها و مصادیق تعارض منافع در دستگاههای اجرایی (در ۴ حوزه بازرگانی (واردات و صادرات)، سلامت، تأمین اجتماعی، و صندوقهای بازنشستگی، کشاورزی و امور دام) است که این طرح توسط پژوهشگاه علوم انسانی مطالعات اجتماعی، پژوهشکده مطالعات توسعه ای جهاد انجام شده است.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر