به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، علیرضا قانعی افزود: با آغاز تحریمهای ظالمانه بر علیه کشورمان، شرکت ملی نفت ایران با یک چالش اساسی مواجه شد و آن این بود که در کنار تولید گاز از میدان گازی پارسجنوبی، محصول فرعی به نام کاندنسیت یا میعانات گازی که مشتریهای خاص خود را دارد، بدون مشتری ماند. یعنی آن معدود کشورها که این محصول را از ما خریداری میکردند خرید خود را لغو کردند و کشور با این چالش مواجه شد که یا میبایست تولید گاز را قطع میکرد چون این محصول فرعی را نمیتوانست بفروشد و یا اینکه برای این محصول فرعی راهکاری پیدا کند.
وی افزود: مسئولان در وزارت نفت به این نتیجه رسیدند که میتوان این چالش را با انجام یک اقدام ویژه و خاص در منطقه بهرگان به یک فرصت تبدیل کرد، بنابراین منطقه بهرگان هم از نظر موقعیت خاص جغرافیایی و هم به لحاظ قابلیتهایی که در بین همکاران ما در این منطقه عملیاتی وجود دارد برای تولید و انتقال نفت سنتزی انتخاب شد.
وی گفت: اگر به طبیعت نفت سنتزی توجه کنید متوجه میشوید با ترکیب مشخصی از میعانات گازی با نفتخامی که در منطقه بهرگان به طور فراوان وجود دارد میتوانیم خوراک پالایشگاههای کشور را تأمین کنیم، یعنی به جای اینکه میعانات گازی را به طور خالص بفروشیم، آن را با ترکیبهای مشخصی به نفتخام ورودی به پالایشگاههای شمالی کشور تبدیل میکنیم.
به گفته قانعی، این اقدام حاصل یک سری اقدامات دشوار نرمافزاری، تفکری، مهندسی و حتی کارهای سختافزاری در بازههای زمانی و شرایط آب و هوایی بسیار سخت بود. در زمانی که این موضوع به عنوان تکلیف از ما خواسته شد ما باید الزامات آن را مهیا میکردیم بهگونهای که در یک بازه زمانی از اواخر خرداد تا پیش از رسیدن فصل سرما که کشور به گاز زیادی نیاز دارد و تولید میعانات گازی خود به خود افزایش پیدا میکند میبایستی عملیات تعمیراتی روی همه خطوط لولهای که برای این کار پیشبینی شده بود انجام شده و تغییراتی روی آنها به وجود بیاید.
مدیر منطقه عملیاتی بهرگان افزود: برای اینکه این میعانات گازی که با نفتخام مخلوط شده و به نام نفت سنتزی معروف است مورد استفاده پالایشگاهها قرار گیرد تعداد قابل توجهی پمپهای مورد نیاز نصب شد. همچنین باید فرآیندهای مرتبط را هم به لحاظ مسیرها و هم به لحاظ چیزی که مدنظر پالایشگاهها است انجام دهیم چراکه خوراک ورودی به پالایشگاه باید مشخصههای ویژهای داشته باشد و این به سادگی میسر نیست.
وی با بیان اینکه فرآیند تأمین نفت سنتزی هم چالشهای زیادی داشت و هم اینکه تجارب ارزشمندی ایجاد کرد، گفت: در آن زمان وزیر محترم نفت به طور پیوسته در مورد چند و چون این پروژه از مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره پرسش میکرد و خوشبختانه ما با سربلندی در این چند سال گذشته بحث نفت سنتزی را با موفقیت کامل به سرانجام رساندیم و امروز هم نفت سنتزی یکی از مجموعه خروجیهای منطقه بهرگان است. در حال حاضر ما کاندنسیت را از طریق SBM دریافت و به همراه نفتخام سنگین در مخازن متفاوتی ذخیره میکنیم و پس از مخلوط کردن با هم توسط پمپ از طریق خط لوله گوره به سمت امیدیه و پالایشگاههای شمالی کشور بهویژه پالایشگاه اصفهان میفرستیم.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر