اقتصاد کلان

مالیات را از سوءمدیریت بگیرید


ایسنا/فارس فعالان اقتصادی و صنفی استان فارس در جلسه‌ای با حضور معاون وزیر اقتصاد رئیس سازمان امور مالیاتی، به طرح مشکلات، موانع و دیدگاه‌های خود پیرامون مباحث مالیاتی پرداخته و راهکارهای خود را برای رفع مشکلات بیان کردند.

چهارشنبه ۱۱ مرداد، روسای اتاق‌های بازرگانی، اصناف، تعاون، صنعت و معدن و مسئولان انجمن‌ها و تشکل‌های مختلف تجاری، بازرگانی، گمرکی و صنفی، در جلسه‌ای با رئیس سازمان امور مالیات، لزوم سوق دادن مالیات از تولیدکننده به سمت مصرف کننده، شفاف‌سازی محل هزینه‌کرد مالیات‌ها، رفع تعارضات و مشکلات در محاسبه مالیات با استناد به اطلاعات مالی و تراکنش‌های بانکی و لحاظ کردن تورم و کاهش سود از محل فعالیت‌های اقتصادی درروند اخذ مالیات را خواستار شدند.

معاون وزیر اقتصاد در ابتدای این جلسه گفت: تکالیف مهم و سنگینی برعهده نظام مالیاتی است و باید با احیای درآمد پایدار غیرتورمی، مسیری برای اداره کشور فراهم کند که از وضعیت کنونی اقتصادی عبور کنیم.

سید محمدهادی سبحانیان، تورم را یکی از مشکلات جدی کشور دانست و خاطرنشان کرد: عقیده دارم که یکی از دلایل مهم تورم، عدم تکافوی منابع پایدار برای مخارج دولت در بخش‌های مختلف و در نتیجه بروز مشکلات اقتصادی است.

سبحانیان با بیان اینکه دولت سیزدهم موفق شده درآمدهای مالیاتی را جایگزین درامدهای نفتی کند، گفت: اگر ما بتوانیم بدون دست‌اندازی به منابع بانکی (بانک مرکزی) مخارج کشور در بخش‌های مختلف تامین شود، به این معنی است که آسایش مردم فراهم خواهد شد.

رئیس سازمان امور مالیاتی، تاکید کرد که منابع درآمدی مد نظر او، درآمدهایی است که به شکل عادلانه از همه افراد و گروه‌ها، بدون وارد شدن فشار به یک قشر یا گروه خاص، اخذ و تامین شود.

رعنایی رئیس اتاق اصناف مرکز فارس نیز در این جلسه گفت: امروز قیمت همه کالاها و خدمات آنقدر افزایش داشته که صاحبان صنوف قادر نیستند حتی درصد قانونی مشخص شده را به عنوان سود به قیمت پایه اضافه کنند.

رعنایی با بیان اینکه تنها کالایی که طی ماه‌های اخیر افزایش نداشته روغن بوده که آنهم بعید نیست به زودی تغییر کند، گفت: باید در شیوه تصمیم‌گیری تجدیدنظر کرده و در سیاست‌گذاری‌ها نظرات فعالان صنفی را هم لحاظ کنید.

اعمال مالیات بر سوء مدیریت

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس نیز با بیان اینکه ماموریت امور مالیاتی باید تحقق عدالت اقتصادی باشد نه عدالت اجتماعی، گفت: عدالت اقتصادی گمشده نظام مالیاتی است.

محمدصادق حمیدیان خاطرنشان کرد: اگر به دنبال عدالت اجتماعی هستیم کمک بزرگ برای رسیدن به این هدف آنست که برای سوءمدیریت مالیات تعریف و اعمال کنیم. امروز سوء مدیریت در بخش‌های مختلف مشکل اصلی مملکت محسوب می‌شود.

حمیدیان با بیان اینکه براساس آمارهای رسمی، ۶۳ درصد مالیات‌های اخذ شده مربوط به بخش صنعت و در بهترین شرایط سهم بخش نفت و گاز تنها ۱۷ درصد بوده است، گفت: باید مالیات را از تولید به مصرف سوق دهیم.

رئیس اتاق بازرگانی فارس تاکید کرد که مکانیزم محاسبه به اخذ مالیات دچار مشکل است، مالیات و عوارض اعمال شده بر کالاها را یکی از عوامل موثر در رشد قیمت‌ها و تورم دانست.

حمیدیان خواستار اعتماد به مودیان و پذیرش کامل خوداظهاری در تعیین مالیات‌ها شد و گفت: بخش تولید از عملکرد سازمان امور مالیاتی دچار زیان شده است.

توجه به تناسب سهم فارس از درآمدهای مالیاتی و فعالیت‌های اقتصادی

سرپرست اداره‌کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس نیز با اشاره به لزوم متناسب‌سازی سهم فارس از محل مالیات ارزش افزوده فعالیت‌های حوزه نفت و گاز، بر لزوم افزایش سهم شهرستان‌های مُهر و لامرد از عوارض آلایندگی مناطق صنعتی جنوب کشور تاکید کرد.

مرتضی شریفی با بیان اینکه استان فارس سهم بسزایی در زمینه اقتصاد داشته و هزینه‌های بالایی در ایجاد زیرساخت برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی کلان کشور انجام داده است، خواستار بازگشت سهم بیشتری از مالیات ارزش افزوده اخذ شده از محل فعالیت صنایع بزرگ مستقر در مناطق جنوبی کشور، به این استان شد.

شریفی همچنین بر لزوم استقرار اداره امور مالیاتی در شهر جدید صدرا و شهرستان‌های جدیدالتاسیس فارس با هدف تسهیل روند امور مربوط به مودیان مالیاتی، با توجه به افزایش جمعیت مودیان، و همچنین افزایش میزان بخشودگی برای مودیان حقیقی و حقوقی خوش حساب شد.

محلاتی دبیر اتاق تعاون استان فارس نیز، با اشاره به اهمیت بخش تعاون در رشد و توسعه اقتصادی، خواستار بازنگری در شیوه و نگاه مالیاتی به بخش تعاون و درآمدهای حاصل از آن شد.

وی با بیان اینکه از تعاونی‌های مسکن نباید مالیات بر درآمد اخذ شود زیرا این واحدها، با هدف فعالیت اقتصادی ایجاد و فعال نشده است، بازنگری در خصوص قوانین مالیاتی مربوط به تعاونی مرزنشینان را خواستار شد.

مالیات را از سوءمدیریت بگیرید/ ایران گران اداره می‌شود

کشور گران اداره می‌شود

رئیس خانه صنعت و معدن استان فارس نیز در این جلسه، گفت: افزایش وصول مالیات در حالیست که دولت بدنه بزرگی دارد و روز به روز هم این بدنه بزرگتر می‌شود و به همین دلیل سهم زیادی از مالیات صرف هزینه‌های جاری خواهد شد.

سهراب شرفی با تاکید براینکه امروز هزینه اداره کشور بسیار گران است، گفت: کسب درآمد از جیب مردم برای تامین هزینه‌های دولت و بزرگتر شدن بدنه دولت، به هیچ عنوان عادلانه نیست.

شرفی همچنین با بیان اینکه انجمن‌ها و تشکل‌هایی نظیر خانه صنعت و معدن، بودجه و وابستگی مالی دولتی ندارد، گفت: اعضای این تشکل‌ها تامین کننده هزینه‌ها هستند، لذا این درآمدها نباید، مشمول مالیات شوند.

ذوالقدر، رئیس پارک علم و فناوری فارس نیز با اشاره به قانون اثرگذار جهش تولید دانش بنیان، آن را ایجاد و تقویت کننده رابطه بین دانشگاه و صنعت ارزیابی و تاکید کرد که هنوز آئین‌نامه‌های مرتبط با این قانون تدوین نشده است.

نماینده صنف بازاریان نیز در این جلسه خواستار اعمال تخفیف‌هایی برای مودیانی که دارای فرزندان معلول یا مشکلات ناشی از بیماری اعضای خانواده که هزینه‌های سنگینی برای آن در پی دارد شد.

او با این تاکید که طی سال گذشته به دلیل افزایش شدید قیمت کالاها، میزان حاشیه سود بازاریان بسیار کم شده است، گفت: وقتی قیمت یک کالا ظرف مدت کوتاهی چندبرابر می‌شود، کسبه برای حفظ مشتری، مجبور به کاهش درصد سود خود هستند، در این بین میزان درآمد کم شده اما مالیات بیشتر شده است.

کشاورز، از دیگر حاضران در این جلسه، با بیان اینکه کسبه و اهالی صنوف نسبت به شیوه محاسبه و میزان مالیات تعیینی گلایه مند هستند، گفت: بعضی از کسبه شاغل در نقاط کمتربرخوردار و حتی حاشیه شهر، برای پرداخت مالیات، دچار مشکلات مالی شده‌اند.

او میزان مالیات تعیین شده بر اساس تراکنش‌های مالی یک مودی را عادلانه ندانست و گفت: سازمان امور مالیاتی خود را در ۲۵ درصد سود یک فعال اقتصادی شریک می‌داند اما در مشکلات و مسائل هم شریک است.

کشاورز با این تاکید که درآمدهای مالیاتی باید صرف ایجاد و ارتقاء سطح آسایش و رفاه شهروندان و توسعه زیرساخت‌ها شود، لزوم شفاف‌سازی در محل هزینه کرد مالیاتهای اخذ شده را برای اعتمادسازی بیشتر، ضروری دانست.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه امروز شرایط استهلاک یک کاسب به نسبت ادوار گذشته بسیار متفاوت شده است، گفت: امروز میزان سود اعمال شده از سوی کسبه در مشاغل مختلف، با گذشته متفاوت و کم شده و از طرفی ضرایب احتساب مالیات هم تغییر کرده است.

رئیس سازمان امور مالیاتی نیز در پاسخ به مطالب مطروحه، تاکید کرد که دغدغه‌های مطرح شده اکثرا صحیح و مورد نظر مسئولان نیز بوده است.

سید محمدهادی سبحانیان با بیان اینکه شرایط امروز کشور بسیار سخت شده و این سختی عمدتا ناشی از مسائلی بیرونی نیست بلکه مباحث درونی نیز بعضا مشکل‌ساز بوده است، گفت: فرصت یک ماهه برای پرداخت مالیات یک امر قانونی بوده و امور مالیاتی برای تمدید آن هم نیازمند قانون و تائید سران قوا است.

او با تاکید اینکه دغدغه دولت این نیست که هرچه می‌توانیم مالیات بگیریم، گفت: ما با استفاده از ظرفیت‌های قانونی ماده ۱۰۰ و با همکاری اصناف، گام‌های خوبی در عادلانه شدن مالیات برداشته‌ایم به طوریکه امسال، مالیات حدود ۵۰ درصد از اصناف صفر مطلق محاسبه شده است.

سبحانیان با بیان اینکه خط قرمزی برای کاهش مالیات وجود ندارد، گفت: متوسط مالیات پرداختی اصناف در سال ۱۴۰۲ حدود ۵ میلیون تومان است؛ از طرفی طی ۲ سال گذشته حدود ۷ درصد از مالیات بخش تولید کاسته شده؛ این نشان از گام‌های عملیاتی دولت برای عادلانه شدن و فراگیری مالیات و سوق دادن آن از تولید به سمت مصرف بوده است.

معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد که با همکاری مردم و گسترش استقرار پایانه فروشگاهی و همچنین سامانه مودیان مالیاتی، امکان بهبود شرایط مالیاتی و مطلوبیت آن بیشتر فراهم خواهد شد.

سبحانیان با یادآوری اینکه، تورم به نوعی مالیات محسوب شده و موجب کوچک شدن سفره مردم می‌شود، گفت: ما نیز اعتقاد داریم که دولت باید در مدیریت هزینه‌ها اراده جدی داشته باشد و این اراده امروز در دولت وجود دارد.

رئیس سازمان امور مالیاتی همچنین بر لزوم هزینه شدن مالیات اخذ شده در استان‌ها، این اقدام را منجر به افزایش سطح تمکین مودیان از قوانین مالیاتی و در مجموع به نفع کشور دانست.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه