کشاورزی و دامپروری

صدور پروانه بهداشتی در یک سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافت



به گزارش خبرنگار مهر، نشست سازمان نظام دامپزشکی کشور با اهالی رسانه در محل این سازمان برگزار شد. حامد زارع، رئیس سازمان نظام دامپزشکی ایران با تشریح وظایف دامپزشکی در ایران گفت: دامپزشکی در کشور شامل دو بخش دامپزشکی و نظام دامپزشکی است. در سازمان دامپزشکی که زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است سیاست گذاری شده و نظارت‌ها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: قرنطینه، ورود و خروج کالا و.. با سازمان دامپزشکی کشور است.

وی در تشریح وظایف نظام دامپزشکی کشور عنوان کرد: این سازمان تحت عنوان سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران فعالیت دارد و با ۳۰ تشکل در راستای حفاظت و صیانت از بخش خصوصی دامپزشکی و نظام صنفی در جامعه دامپزشکی کشور حضور دارد.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی ایران با بیان اینکه شورای مرکزی نظام دامپزشکی با ۱۷ عضو فعالیت می‌کند، اظهار کرد: مجموع پروانه بهداشتی صنفی و غیر صنفی صادر شده در این سازمان از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان خرداد ۱۴۰۲ در بخش دام بیش از ۱۷ هزار، طیور ۱۸.۹۰۰، آبزیان بیش از ۴ هزار، مراکز جمع آوری شیر ۱۳۷، مراکز انجماد مواد ژنتیکی ۱۴ و گواهی پزشکی برای دامداری‌های روستایی بیش از ۱۶ هزار پروانه بهداشتی صادر شده است.

زارع با بیان اینکه بیش از ۷۰ هزار پروانه بهداشتی صنفی و غیر صنفی در یک سال گذشته صادر شده است، افزود: این عدد نسبت به مشابه سال قبل آن ۵۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: رفع موانع و انحصارطلبی به نوعی منجر به افزایش درخواست برای پروانه بهداشتی شد.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور درباره مراکز بهداشتی دام و طیور مانند داروخانه هم گفت: در همین مدت ۴ هزار و ۳۰۶ پروانه تأسیس و تمدید صادر شد که حکایت از رشد در این بخش دارد.

زارع درباره پزشکان فعال در حوزه دام و طیور اظهار کرد: کمبودی در این باره وجود ندارد و ممکن است در برخی از استان‌ها کمبودهایی باشد که با فراخوان از سایر استان‌ها این کمبود رفع می‌شود.

ضرورت معدوم سازی پلاک پس از کشتار

بنا بر گفته مدیرعامل اتحادیه دامداران آمار دقیقی از دام سنگین در کشور وجود ندارد زیرا با کشتار دام‌ها پلاک آنها معدوم نمی‌شود. زارع در پاسخ به این پرسش مهر که آیا آمار دقیقی از دام‌های سبک و سنگین در کشور وجود دارد یا خیر، گفت: این موضوع باید از وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شود اما اگر با کشتار پلاک دام معدوم نشود خلاف قانون بوده که باید به آن رسیدگی شود.

وی گفت: اگر این پلاک‌ها از بین نرود ممکن است برای موضوع قاچاق دام از کشور مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

ضرورت ارسال ناظر بهداشتی

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور درباره موضوع ناظر بهداشتی در کشورهای مبدا برای واردات گوشت هم گفت: وزیر جهاد کشاورزی با اعزام ناظر بهداشتی موافقت ضمنی داشته و سازمان پیشنهاد داده است که این موضوع در قالب دو رویداد پیگیری شود؛ نخست امضا پروتکل‌ها است اینکه برای ناظران بهداشتی این امکان وجود داشته باشد که به طور سرزده از مراکز بازدید داشته باشند. دوم، بازدیدهای میدانی مبنی بر نظارت بر بهداشت دام‌ها، کشتار و انجماد گوشت این دام‌ها برای ناظران بهداشتی کشور فراهم باشد

گفتنی است واردات گوشت از طریق کشورهای برزیل، روسیه، مغولستان، قزاقستان و تا حدودی هم از گرجستان در حال انجام است.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع :مهر

نوشته های مشابه