تولید و تجارت

ضرورت تسریع در رفع نواقص درگاه ملی مجوزها و سامانه نوین اصناف



به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی صفایی در نشست بررسی مشکلات درگاه ملی مجوزها و سامانه نوین اصناف در اتاق اصناف ایران اظهار کرد: به موجب قانون تسهیل صدور مجوزها و اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به تازگی درخواست پروانه‌های کسب بدون مراجعه حضوری به دفاتر اتحادیه‌های صنفی و از طریق سامانه انجام می‌شود. به طوری که متقاضی ابتدا به درگاه ملی مجوزها و در گام بعد به سامانه نوین اصناف مراجعه می‌کند و پس از ثبت مدارک، دستگاه‌های مختلف پاسخ استعلامات لازم را داده و اتحادیه یا سامانه پروانه کسب را صادر می‌کنند.

رئیس اتاق اصناف ایران افزود: سامانه محور کردن فرایند صدور پروانه کسب می‌تواند اقدامی مثبت باشد به شرط آن‌که اولاً در حوزه اختیارات اتحادیه‌ها خللی وارد نشود و دوم اینکه مشکلات نرم افزاری، تعریف نشدن برخی رسته‌ها و منوهای لازم در سامانه یا اشتباهات برنامه نویسی رفع شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر متقاضیان پروانه کسب و اتحادیه‌ها مشکلات عدیده‌ای با هر دو سامانه دارند، تصریح کرد: از سوی دیگر حوزه اختیارات اتحادیه‌ها و تأثیرگذاری آن‌ها بر بازار محدود شده است که این امر نگرانی‌های اجتماعی و اقتصادی در پی دارد. اما در نشست‌های مشترک با دستگاه‌های متولی از جمله مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی و دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی و رؤسای اتاق‌ها و اتحادیه‌های صنفی و سایر کارشناسان تلاش می‌شود تا این خلاء‌ها و مشکلات روز به روز کمتر شود.

رئیس اتاق اصناف ایران اظهار کرد: در نشست روز گذشته مقرر شد کارگروهی متشکل از نماینده اتاق اصناف ایران، نماینده اتاق اصناف تهران، مرکز ملی مجوزها و دبیرخانه هیأت عالی نظارت بر سازمان‌های صنفی تشکیل شده و به طور مستمر این اشکالات را رفع کند.

صفایی همچنین گفت: در تلاشیم تا بر اساس قانون نظام صنفی، فرصت رسیدگی اتحادیه‌ها به پرونده‌های ارسالی را منطقی‌تر کنیم. چرا که فرصتی که سامانه داده است بسیار محدود است. با این حال لازم است تا کار کارشناسی بیشتری انجام شود تا به نقطه نظر مشترکی برسیم.

وی گفت: نواقص درگاه ملی مجوزها و سامانه نوین اصناف نیز باید هر چه سریع‌تر رفع شود. در سامانه نوین اصناف برخی از رسته‌ها به لحاظ تخصصی و یا منطقه‌ای به درستی دیده نشده است. بنابراین از اتاق‌های اصناف شهرستان‌ها می‌خواهیم این نواقص را شناسایی کرده و به طور مکتوب به اتاق اصناف ایران ارجاع دهند تا در کمیته فوق‌الذکر مطرح شده و این رسته‌ها در سامانه اضافه یا اصلاح شود.

رئیس اتاق اصناف ایران اظهار کرد: به طور کلی تعامل خوبی بین وزارت اقتصاد، وزارت صمت و اتاق اصناف ایران و شهرستان‌ها با هم وجود دارد و اصناف در نوین‌سازی روش صدور مجوز، پیشگام سایر نهادها بوده‌اند به طوری که آقای سیاح رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز در این نشست بر پیشگام بودن اصناف نسبت به دستگاه‌های دولتی تاکید کرده است.

بر اساس اعلام اتاق اصناف ایران، صفایی ابراز امیدواری کرد که دولت و مجلس نیز لازم است از تکثر بی‌جهت سامانه‌های مربوط به اصناف جلوگیری کنند تا واحدهای صنفی سردرگم نشوند و از سوی دیگر این سامانه‌ها با مشورت اصناف ایجاد شده و پشتیبانی قوی داشته باشند.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه