حسین اکبریان در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پیشرو بودن استان اصفهان در اجرای عملیات GIS باعث افزایش بهره وری شده و جهاد خدمت رسانی را تسهیل کرده است، اظهار داشت: در ابتدای یکپارچه سازی آبفای شهری و روستایی، برداشت اطلاعات مکانی شبکه آب و مشترکین تنها برای ۴۹ روستا انجام شده بود اما طی دو سال اخیر این عملیات برای بیش از ۳۰۰ روستا انجام شده است و هر یک از مناطق موظف به ثبت اطلاعات مکانی حداقل ۱۰ روستای تحت پوشش در سال است.
وی خاطرنشان کرد: هم اینک سیستم اطلاعات مکانی (GIS) آب و فاضلاب در ۷۰ درصد شهرها و ۳۰ درصد روستاهای استان اصفهان اجرا شده است و در حال حاضر ۱۶ پروژه فعال نیز در سطح استان وجود دارد.
مدیرعامل آبفای استان اصفهان ادامه داد: برداشت و پیاده سازی اطلاعات مکانی و توصیفی مربوط به همه شبکههای توزیع و خطوط انتقال آب، شبکههای جمع آوری فاضلاب و مشترکین و احداث نقاط ماندگار بتنی در شهرها و روستاها و ثبت و به روز رسانی این اطلاعات در سامانه نجما از مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه GIS شرکت آبفا است و متناسب با نوع اطلاعات، این سامانه به صورت هفتگی، ماهیانه، ۶ ماهه و یا سالانه به طور مستمر به روزرسانی میشود که ثبت نقشههای ازبیلت پروژههای اصلاح و توسعه آب و فاضلاب، موقعیت مکانی حوادث آب و فاضلاب و مشترکین جدید در سامانه نجما بخشی از این بهروز رسانی است.
اکبریان با اشاره به یکی از مزایای اجرای GIS فاضلاب افزود: در حین اجرای این عملیات به منظور برداشت اطلاعات توصیفی منهولها، وضعیت آنها بررسی میشود که این امر موجب یافتن نشتی شبکه آب به داخل منهولها، گرفتگی و پرشدگی منهول و پیشگیری و کاهش حوادث خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین تحلیلهای مکانیGIS بخش آب نیز به هوشمندسازی مدیریت شبکههای توزیع و انتقال آب، اصلاح شبکه آب، کاهش حوادث و یافتن انشعابات غیرمجاز منجر خواهد شد.
مدیر عامل آبفای استان اصفهان با بیان اینکه با وقوع هر بحران در شبکهها و تأسیسات آب یا فاضلاب، نقشه محل آن تهیه و جهت تصمیمگیری و رفع سریع بحران مورد استفاده قرار میگیرد، ادامه داد: شناسنامه تأسیسات آبفا نیز با عنوان اطلس تأسیسات آب و فاضلاب تهیه شده است.
اکبریان ابراز داشت: همچنین نظارت بر ثبت اطلاعات ویدئومتری در سامانه نجما بهصورت مکانیزه بوده و تمامی مستندات مانند فیلم، عکس و گزارش آن در این سامانه بارگذاری و به تأسیسات مربوطه پیوند میشود.
وی درباره برنامههای آتی این سامانه خاطر نشان کرد: تکمیل ۳۰ درصد باقیمانده GIS شبکه آب و فاضلاب و مشترکین و ادامه روند تکمیل برداشت اطلاعات مکانی روستاها در دستور کار شرکت قرار دارد و ارتقا نسخه Web GIS (سامانه اطلاعات مکانی تحت وب) در اواخر مهر ماه و Mobile GIS ( سامانه اطلاعات مکانی تحت موبایل) نیز تا اواخر سال جاری رونمایی میشوند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع مهر