ارتباطات و فن آوری اطلاعات

مرکز نوآوری و صنایع خلاق توان‌بخشی افتتاح شد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، این مرکز صبح امروز، همزمان با روز جهانی عصای سفید با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در دانشکده علوم توان‌بخشی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران به بهره‌برداری رسید.

این مرکز نوآوری و صنایع خلاق با هدف توسعه صنایع توان‌بخشی و بر اساس تفاهم‌نامه همکاری میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه علوم پزشکی ایران که در شهریورماه ۱۴۰۰ منعقد شده بود راه اندازی شد.

با بهره‌برداری از مرکز نوآوری و صنایع خلاق تخصصی توان‌بخشی در زیرساختی به متراژ ۱۵۰۰ متر مربع در دو طبقه با تخصیص فضای کار اختصاصی، فضای کار اشتراکی فضای مناسب کسب و کار و فضای نمایشگاهی محلی مناسب برای استقرار بیش از ۲۰۰ فعال فناور، دانشجو، پژوهشگر، شرکت‌های خلاق و دانش بنیان تخصصی این حوزه فراهم شد.

این مرکز نوآوری و صنایع خلاق ۱۳ اتاق اختصاصی با متراژهای متفاوت از هفت متر مربع تا ۱۵ متر مربع، فضای کار اشتراکی با مساحت ۱۹۸ متر مربع شامل ۴۴ میز تک نفره، اتاق‌های نشست، اتاق جلسات کسب و کار، فضای استراحت، فضای شتابدهنده به مساحت ۲۶۲ متر مربع شامل ۴۴ میز و سه اتاق جلسه چهار نفره را شامل می‌شود.

راه اندازی مرکز نوآوری و خلاق در حوزه توان‌بخشی، گام مؤثری در ارتقای زیست بوم سلامت کشور ایفا می‌کند. اقدامات زیر ساختی با ارتقای توسعه فناوری و نوآوری به ویژه حوزه‌های خدمت محور توان‌بخشی کمک خواهد کرد.

این مرکز نوآوری و صنایع خلاق، نه تنها می‌تواند محلی برای تحقیق و توسعه فناوری‌های جدید و طراحی و تولید تجهیزات پزشکی باشد بلکه به بهبود روش‌های درمانی توان‌بخشی و ارائه خدمات نوین در حوزه توان‌بخشی منجر خواهد شد.

این فرآیند با توسعه فناوری‌های جدید منجر به ارائه راهکارهای نوین و بهبود شیوه‌های درمانی و توان‌بخشی به بیماران و افراد توانخواه می‌شود.

مرکز نوآوری، فناوری و صنایع خلاق توان‌بخشی با ایجاد زمینه برای حضور شرکت‌های خلاق و دانش بنیان ذیل یک مرکز دانشگاهی با فراهم‌آوری فرصت‌های شغلی جدید در حوزه‌های تحقیق توسعه‌ای صنایع توانبخشی، طراحی و تولید تجهیزات و خدمات توان‌بخشی و خدمات این حوزه و ارائه خدمات نوین به اشتغال‌زایی و ایجاد کسب‌وکارهای جدید کمک می‌کند؛ از این‌رو این مرکز می‌تواند در جهت ارتقای سلامت جامعه با توسعه فناوری‌های پزشکی و توانبخشی و ارائه خدماتی همچون پیشگیری و یا تعویق عوارض توانبخشی دوران بزرگسالی اثربخش باشد.

افتتاح این مرکز نوآوری، فناوری و صنایع خلاق با افزایش دادن قدرت رقابتی میان فعالان این حوزه به توسعه فناوری‌های جدید و نواورانه کمک کرده و لذا می‌توان در بازارهای بین‌المللی حضوری پررنگ‌تری داشت و این حضور به رشد اقتصادی و توسعه پایدار کشور کمک کند. به علاوه با ایجاد ارزش افزوده بالایی که در نهایت برای کشور به همراه دارد کسب و کارهای جدیدی را زمینه‌سازی کند.

از مهم‌ترین محورهای فعالیت مرکز نوآوری و صنایع خلاق توانبخشی می‌توان به حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا، توسعه فناوری و رونق زیست‌بوم نوآوری این حوزه و توسعه شبکه فعالان توان‌بخشی از جمله فعالان فناور، دانشگاهیان، شرکت‌های زایشی و دانش‌بنیان اشاره کرد.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه