به گزارش خبرنگار مهر، حسام مقدمعلی امروز در نشست خبری اظهار کرد: با تعاملاتی که در دو سال گذشته با مجموعههای زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده است، شاهد افزایش طرحهای توسعهای معادن در مناطق مختلف بهویژه مناطق کمتر توسعه یافته هستیم.
وی افزود: با توجه به ظرفیت کشور، یک طرح مطالعاتی درباره عناصر نادر خاکی و استراتژیک انجام شده است که منجر به کشف ١۶ عنصر استراتژیک شده که امکان فرآوری آنها وجود دارد. در همین راستا یک بسته برون مرزی نیز تهیه شده است.
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو با اشاره به مطالعات زیاد انجام شده توسط سازمان زمینشناسی، ادامهداد: لیتیوم جزو این ۱۶ عنصر استراتژیک است، اگر بخواهیم به نُرمهای بین المللی توجه کنیم باید به دنبال عیار بالا باشیم، در حالی که در کشور عیار بالا نداریم و در فلزاتی از جمله سرب و روی نیز واردات انجام میشود.
وی با اشاره به استانداردهای آزمایشگاهی در عناصر معدنی، گفت: آزمایشگاهی در استان البرز راه اندازی شده که تخصصی است.
معاون ایمیدرو به طرحهای معدنی طلا اشاره کرد و گفت: سالانه ۹.۸ تن طلا در کشور تولید میشود و هدفگذاری و چشم انداز سال ١۴٠٩ تولید ۲۵ تن طلا است.
مقدمعلی عنوانکرد: برنامههای منسجمی برای شناسایی و اکتشاف معادن طلا در نظر گرفته شده است؛ به عنوان مثال معدن طلای هیرد در استان خراسان جنوبی هرچند ١۵ سال پیش شناسایی شد اما اکتشاف کامل نشده بود و تاکنون ١٠٠ کیلو طلا در این معدن تولید شده که با سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
وی خاطرنشانکرد: برای هدفگذاری شناسایی و اکتشاف معادن طلا نزدیک به ٨٠٠ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است.
واردات دانش فنی از روسیه و چین
مقدمعلی بیان کرد: همچنین با روسیه و چین مذاکرههایی انجام شده است تا بتوانیم دانش فنی وارد کنیم، از آنجایی که اکتشاف تجربهمحور است باید از ظرفیت کشورهای دیگر بهره برد، ضمن اینکه در داخل کشور توانمندیهای خوبی وجود دارد.
وی از صدور ٢٠٠ پروانه اکتشاف از زمان آغاز بهکار دولت سیزدهم خبر داد و گفت: این پروانهها نسبت به سنوات گذشته ۲ برابر افزایش یافته است، صدور پروانهها منجر به گواهیهای اکتشاف میشود که نزدیک به ١٨ ماه زمانبر است.
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو خاطرنشانکرد: امسال محدودههای که درصد تحقق بالاتری به معدن دارند را در اولویت قرار داریم که ١۵ معدن شناسایی شده است، برای سال آینده نیز ٢۵ معدن در دستور کار است.
معاون طرحهای توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو با بیان اینکه ۴۰ محدوده معدنی مس در کشور وجود دارد، گفت: این معادن بیشتر در حوزه شرق کشور است که یک معدن دیگر نیز معرفی خواهد شد.
وی تاکید کرد: نزدیکبه ۵٠ طرح در حوزه معدنی و صنایع معدنی در ایمیدرو دنبال میشود که هر کدام از این طرحها و پروانههای اکتشاف یک طرح توسعهای است.
مقدمعلی به معادن گوهر سنگ اشاره کرد و گفت: در حوزه گوهرسنگها برای تسهیل فعالان، اصلاح قوانین انجام شده و در حوزه اکتشاف نتایج خوب و مزایدههایی برای فعالان انجام شده است.
به گفته وی، نخستین دوره مسابقات گوهرسنگ از ۹ تا ۱۱ آبان در فردوس مشهد برگزار میشود که این مسابقات فرصتی برای معرفی این صنعت و برندسازی است.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا