به گزارش خبرنگار مهر، هنوز قانون جهش مسکن با تغییر کاربری اراضی کشاورزی ابلاغ نشده تهدید و تغییر اراضی آغاز شده است. ماده ۵۰ فصل مسکن لایحه هفتم توسعه اجازه داده «وزارت راه و شهرسازی در اجرای قانون جهش تولید مسکن مکلف است به منظور زمینه سازی و تسهیل دسترسی به مسکن مناسب به ویژه برای افراد فاقد مسکن و در راستای ارتقای کمی و کیفی سکونت از طریق توافق با مالکین اراضی غیردولتی فاقد کاربری مسکونی با رعایت ماده (۸) قانون جهش تولید مسکن نسبت به تأمین زمین برای اجرای طرحهای حمایتی ساخت مسکن و یا احداث شهرکهای مسکونی توسط بخش خصوصی، تعاونی و عمومی غیردولتی با اولویت تعاونیهای مردمی و با رعایت ضوابط وزارت راه و شهرسازی اعم از رعایت سرانههای شهری و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی مورد نیاز و همچنین سایر قوانین و مقررات اقدام نماید.»
به این ترتیب اراضی ۳ و ۴ کشاورزی کاملاً قانونی تغییر کاربری داشته و برای نهضت مسکن سازی مورد استفاده قرار میگیرد؛ این در حالی است که عضو مؤسسه خاک و آب میگوید، زمینهای درجه ۱ تا ۴ اراضی کشاورزی شناخته شده هستند. ایران ۱۸ میلیون هکتار اراضی قابل کشت دارد که بیش از ۷۰ درصد آن اراضی ۳ و ۴ به شمار میرود.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، علی علیزاده علیآبادی، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در نامهای به سران سه قوه خواستار جلوگیری از تخریب باغ ملی گیاهشناسی ایران به دنبال صدور مجوز ساخت ۲۲ برج ۳۸ طبقه با ساخت بیش از ۵۶۰۰ واحد مسکونی در جوار ضلع شمالی این باغ از سوی شهرداری شد.
وی صدور این مجوز را تیر خلاصی به باغ ملی، بهعنوان میراث علمی، تخصصی، طبیعی و فرهنگی کشور عنوان کرد و گفت: باغ ملی گیاهشناسی ایران در حالی از سوی ۲۲ برج در آستانه ساخت تهدید میشود که طبق قانون تنها میتوان با فاصلهای مشخص و دور، پروانه ساخت ساختمانهایی را داد که در نهایت سه طبقه داشته باشند.
به گفته علیزاده، جهاد کشاورزی حاضر به دادن زمین معوض به بنیاد تعاون ارتش برای ساخت این برجها شده است اما به رغم قوانین مشخص، ممنوع بودن ساخت و سازها که خارج از توان اکولوژیک پایتخت است، این پیشنهاد از سوی بنیاد تعاون ارتش پذیرفته نشده است.
علیزاده میگوید، امروز برای حفاظت از تنوع زیستی کشور چشم امید به دیوان عدالت اداری بستهایم. تاکنون مخالفت مقامات عالیرتبه کشور با ساخت این برجها و دستور معاون اول رئیسجمهور مبنی بر توقف ساخت و سازها تا تصمیمگیری نهایی هنوز نتوانسته است سایه سنگین این ساخت و سازها را از روی باغ بردارد.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع :مهر