به گزارش خبرگزاری مهر، حسن خمیس آبادی با اشاره به نقش اساسی گوشت قرمز در تأمین نیازهای پروتئینی جامعه، گفت: در حال حاضر سالانه ۹۲۰ هزار تن گوشت قرمز در ایران تولید میشود که بیش از ۶۰ درصد آن از دامهای سنگین و کمتر از ۴۰ درصد نیز توسط دامهای سبک تأمین میشود.
رییس مؤسسه تحقیقات علوم دامی با تاکید بر لزوم حفظ نژادهای بومی به عنوان ذخایر ژنتیکی کشور، به در دست اجرا بودن برنامههایی برای توسعه و ارتقا کیفی و کمی دامها اشاره کرد و افزود: در عرصههای مختلف صنعت دام، طیور و زنبورعسل چهار طرح کلان شامل گوشت قرمز، علوفه، لاین مرغ آرین، گوشت سفید و تخممرغ با هدف ارتقای بهرهوری و افزایش تولید محصولات حوزه دامی در دست اجراست.
وجود ۷ میلیون و ۲۰۰ رأس دام سنگین در کشور
وی با بیان اینکه برای تأمین نیاز جامعه لازم است نژادهای تولیدکننده گوشت قرمز اصلاح شوند، گفت: در این زمینه تلاش میشود با روشهای علمی و آزموده شده و ترکیب نژادهای مختلف داخلی یا در صورت لزوم وارداتی، بهترین نژاد با بهرهوری بالا به دست آید.
خمیس آبادی تأمین نهادههای مورد نیاز این صنعت را در هموارتر شدن مسیر توسعه ضروری خواند و گفت: طرحهای مختلفی مانند تولید خوراک کامل برای تغذیه دام اجرا میشود که تمام مواد مغذی مورد نیاز دام در شرایط مختلف را در بر دارد. بسیاری از مواد اولیه این جیره غذایی پیش از این به عنوان ضایعات نابود میشد، اما اکنون میتوان از این مواد به بهترین شکل استفاده کرد.
خمیس آبادی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار رأس دام سنگین و حدود ۶۲ میلیون رأس دام سبک در کشور وجود دارد، اظهار داشت: برخی از این دامها برای صفاتی مانند تولید گوشت بیشتر یا دوقلوزایی اصلاح نژاد شدند.
شال و سنجابی برترین نژادهای گوشتی
وی ایران را از از نظر ذخایر ژنتیکی دامی، غنی خواند و گفت: در کشور ما دستکم ۲۷ گونه دام سبک وجود دارد که متناسب با شرایط اقلیمی کشور در سراسر کشور پراکندند و ما تلاش میکنیم صفات برتر این گونهها را ارتقا دهیم. در مواردی با واردات نژادهای برتر گوشتی از خارج از کشور و تلفیق آنها با نژادهایی که قابلیت زیست در شرایط سخت را دارند، برای دستیابی به دامی مناسبتر تلاش شده است.
خمیس آبادی نژاد افشاری، شال و سنجانی را از نژادهای برتر گوشتی خواند و افزود: این نژادها قابلیت تولید روزانه ۳۵۰ گرم گوشت را دارند و علاوه بر آن، نژاد سنجانی ظرفیت تولید پشم بالایی نیز دارد، اما نژادهایی نیز وجود دارد که اگرچه گوشت کمتری تولید میکنند، اما خواصی مانند دوقلوزایی و یا توان زیست در مناطق خشک را دارا هستند.
رییس مؤسسه تحقیقات علوم دامی با اشاره به تغییرات آب و هوایی سالهای اخیر، لزوم یافتن راهکارهایی برای تأمین علوفه مورد نیاز دامها را ضروری خواند و گفت: استفاده از ضایعات کشاورزی برای تولید خوراک دام از طرحهایی است که این مؤسسه در نقاط مختلف کشور اجرا میکند.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع :مهر