مدیرعامل شرکت راهآهن گفت: طبق توافق با روسیه، قزاقستان و ترکمنستان مقرر شد طی سه تا پنج روز، بار را از سرخس به بندرعباس برسانیم و بارهای بینالمللی را در اولویت مسیرهای ریلی قرار دادهایم.
به گزارش ایسنا، سید میعاد صالحی در آیین افتتاح همایش اقتصاد دریامحور ایران که امروز برگزار شد، با بیان اینکه با ترکیب حوزه دریایی و ریلی میتواند گامهای خوبی صورت گیرد، گفت: بر اساس تحقیقاتی که هفت سال قبل انجام شد، مزیتهای رقابتی کشور در حوزه درون سرزمینی، ریلی و در حوزههای بینالمللی، دریایی بود در حالی که کارشناسان معتقد بودند بهجای ریل و بندر در کشور به شقوق جادهای و هوایی پرداخته شدهاست.
وی ادامه داد: با وجود این مقام معظم رهبری به لزوم توجه به حوزه ریلی و تقویت ترانزیت با حمل و نقل ریلی اشاره کردند. اکنون در مد ترکیبی ریل-بندر و ترکیب حوزه ریلی و دریایی اصلاح خوبی صورت گرفته است. همچنین طبق توافق با روسیه، قزاقستان و ترکمنستان مقرر شد طی سه تا پنج روز، بار را از سرخس به بندرعباس برسانیم و برای بارهای بینالمللی تخفیف قائل شده و بارهای بینالمللی را در اولویت مسیرهای ریلی قرار دادهایم.
مدیرعامل شرکت راهآهن از برنامهریزی برای حمل ریلی بار زغال سنگ از روسیه به هند در سال جاری خبر داد و با اشاره دو مرز ریلی مشترک با ترکمنستان بیان کرد: دو مرز سرخس و اینچهبرون با گذر از کشورهای همسایه در نهایت به کشور چین متصل میشوند و از طرف دیگر نیز به همین ترتیب به روسیه متصل میشویم که در نتیجه میتوان بهصورت تمام ریلی بار را به بندر عباس رساند.
صالحی با اشاره به ارتقای ظرفیتها و توانمندیهای ریلی کشور در دولت سیزدهم گفت: در حال حاضر تعویض بوژی کمتر از یک روز زمان میبرد و در شبانهروز ۳۰۰ لکوموتیو باری در کشور خدمت رسانی میکند که قابلیت برنامه ریزی برای اولویت بخشی به بارهای ترانزیتی را دارند. همچنین رهگیری واگنها را برای برخی مشتریان فراهم کردهایم و این خدمات برای سایرین نیز در دست اقدام قرار دارد.
وی با بیان اینکه کریدور شمال – جنوب شش محور ریلی دارد، گفت: دو کریدور در شرق، دو کریدور در غرب و دو کریدور بهواسطه دریای خزر به ریل متصل هستند که دو کریدور ریلی واقع در شرق دریای خزر، هم اکنون عملیاتی هستند و بارهای حوزه خلیج فارس از بندر عباس به سرخس و اینچهبرون بهصورت ریلی حمل میشود. در غرب دریای خزر نیز، بندر امیر آباد به ریل متصل است و بندر کاسپین در آینده نزدیک به ریل متصل میشود. بسیاری از مشکلات اتصال ریل به بندر با تدابیر وزیر راه و شهرسازی و تلاش همکاران و کارکنان شرکت راه آهن و سازمان بنادر و دریانوردی رفع شدهاست.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره بهضرورت لجستیک ریلپایه تاکید کرد: انتظار میرود، سرعت تخلیه و بارگیری در بنادر روی ریل افزایش یابد و زیرساختهای لازم در بنادر فراهم شود. همچنین گمرکات انعطاف پذیری داشتهباشند تا ماندگاری بار کاهش یابد و یک مسیر جذاب ترانزیتی ریلی-دریایی برای کشورهای مبادی بار فراهم شود. همانطور که ما در حوزه ریلی تلاش میکنیم برخی ناکارآمدی به ارث رسیده در بخش ریلی را برطرف کنیم، نیاز است در بنادر برای افزایش ظرفیتهای لجستیکی تلاش شود. بهطور مثال بهزودی ریل به بندر کاسپین میرسد و ما به اسکله رو-رو نیاز داریم.
انتهای پیام
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع ایسنا