اقتصاد کلان

چشم‌انداز پوند و دلار – ایسنا



چشم‌انداز پوند و دلار – ایسنا

طی هفته گذشته نرخ مبادله پوند به دلار آمریکا (GBP/USD) به بالاترین میزان سه هفته اخیر رسید زیرا افزایش ریسک‌پذیری همراه با داده‌های قوی شاخص مدیران خرید (PMI) انگلیس باعث تقویت این ارز شد.

به گزارش ایسنا، پوند (GBP) هفته را با نظرات اندی هالدن، اقتصاددان سابق بانک انگلستان (BoE) آغاز کرد. هالدن هنگام خروج از بانک مرکزی در سال ۲۰۲۱ نسبت به خطرات تورمی سرسختانه هشدار داد و به بانک توصیه کرد که به زودی نرخ بهره را کاهش دهد، در غیر این صورت خطر گسترش رکود بریتانیا را تهدید می‌کند.

با این حال، استرلینگ در روز پنجشنبه پس از انتشار خدمات اولیه و شاخص مدیران خرید تولید بریتانیا به سرعت بهبود یافت. شاخص مدیران خرید خدمات، قوی باقی ماند و در ماه فوریه به ۵۴.۳ رسید که بالاتر از انتظارات نزولی جزئی به ۵۴.۱ بود و نشان داد که رکود بریتانیا ممکن است قبل از شروع به پایان برسد. با این حال، رشد بخش تولید در محدوده انقباض در شاخص ۴۷.۱ باقی ماند که از رقم ۴۷ ژانویه افزایش یافته است.

مقامات اس اند پی گلوبال هم اظهار کردند: داده‌های نظرسنجی نشان می‌دهد که اقتصاد با نرخ سه‌ماهه ۰.۲ تا سه درصد در سه ماهه اول ۲۰۲۴ رشد می‌کند و نگرانی‌ها مبنی بر سرایت رکود سال گذشته به سال ۲۰۲۴ را کاهش و نشان می‌دهد که رکود بریتانیا در حال حاضر پایان یافته است.

پیش از انتشار، چندین مقام بانک مرکزی ازجمله اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی در این مورد شهادت دادند؛ بیلی گفته است که بانک مرکزی می‌تواند قبل از کاهش نرخ تورم به هدف ۲ درصدی خود، کاهش نرخ بهره را آغاز کند و به نشانه‌های دلگرم‌کننده کاهش فشار قیمت‌ها اشاره کرد.

پوند هفته را با روندی تقریبا ثابت در برابر اکثر همتایان خود به پایان رساند زیرا موضوع حداقل داده‌ها تا پایان هفته ادامه داشت.

دلار آمریکا (USD) هفته گذشته را مشابه پوند آغاز کرد و به دلیل عدم انتشار اطلاعات اقتصادی از ایالات‌متحده، معاملات ارز بدون جهت مشخص بود. روز چهارشنبه، آخرین صورتجلسه فدرال رزرو منتشر شد و در آن مقامات فدرال رزرو به‌طور تلویحی اعلام کردند که برای کاهش نرخ بهره «عجله‌ای ندارند» و نسبت به تورم ایالات‌متحده ابراز خوش‌بینی محتاطانه‌ای کردند.

در گزارش صورتجلسه آمده است، اکثر شرکت‌کنندگان به خطرات حرکت خیلی سریع برای تسهیل موضع سیاست اشاره کردند و بر اهمیت ارزیابی دقیق داده‌های دریافتی و قضاوت در مورد اینکه آیا تورم به‌طور پایدار تا ۲ درصد در حال کاهش است یا خیر، تاکید کردند.

روز پنجشنبه، جهش سهام در فناوری باعث افزایش ریسک و منجر به تضعیف دلار امن در میان شرایط معاملاتی صعودی پس از آن شد.

با این حال، دلار هفته را با حرکت بالاتر به پایان رساند، زیرا طی روز جمعه مقامات فدرال رزرو به مخالفت با کاهش احتمالی نرخ بهره ادامه دادند و ابزار FedWatch  گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو (CME) تنها ۵۰ درصد احتمال کاهش نرخ را در ماه ژوئن پیش‌بینی کرد.

با نگاهی به آینده، پیش‌بینی می‌شود که اکثر هفته شامل داده‌های محدود بریتانیا و ایالات‌متحده خواهد بود و احتمالا معاملات نرخ مبادله پوند/دلار آمریکا بدون مسیر مشخصی رها می‌شوند. با این حال، در روز پنجشنبه، شاخص هزینه‌های مصرف شخصی (PCE) ماه ژانویه برای ایالات‌متحده پیش‌بینی می‌شود.

با توجه به اینکه این شاخص به‌عنوان معیار ترجیحی فدرال رزرو برای نرخ تورم است، سرمایه‌گذاران دلار آمریکا مراقب انتشار آن خواهند بود. با کاهش متوالی این شاخص برای بیش از یک سال، هر گونه وخامت بیشتر ممکن است حرکت رو به جلو دلار را تضعیف کند.

پوند نیز سرنوشت مشابهی را تجربه خواهد کرد و استرلینگ ممکن است با کمبود قابل توجهی از داده‌های اقتصادی که برای انتشار تا امتیاز نهایی شاخص مدیران خرید تولید در روز جمعه برنامه‌ریزی شده است، بیشتر هفته را صرفا بر اساس پویایی ریسک معامله شود.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه