کشاورزی و دامپروری

الزام پایش عرصه و مبارزه به موقع با عوامل خسارت‌زای غلات در کشور



الزام پایش عرصه و مبارزه به موقع با عوامل خسارت‌زای غلات در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان حفظ نباتات کشور، مریم جلیلی‌مقدم خطاب به برخی مدیران حفظ نباتات استان، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر کشور و پیش‌بینی وضعیت آب و هوایی و بارندگی‌ها در دو هفته آتی، شرایط برای بروز و شیوع عوامل خسارت‌زنی گندم بخصوص بیماری‌های برگی لکه برگی‌ها و زنگ زرد بسیار مناسب است که در این راستا رعایت موارد زیر مورد تاکید است.

وی اظهار داشت: با توجه به لزوم پایش مستمر مزارع، ضروری است از هم‌اکنون تا یک ماه آینده تمامی نیروهای مرتبط ستادی و شهرستانی حفظ نباتات، زراعت و ترویج و در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش‌آگاهی ساماندهی شده نسبت به رصد عرصه اقدام کرده و هرگونه بروز عوامل خسارت‌زنی گیاهی با هماهنگی مدیریت حفظ نباتات و طبق دستورالعمل‌های صادره توسط این سازمان تحت کنترل مؤثر واقع شود.

سرپرست سازمان حفظ نباتات گفت: با توجه به نزدیک شدن به تعطیلات نوروزی و از آنجایی که در بسیاری از مناطق این ایام به عنوان زمان حیاتی مبارزه با عوامل خسارت‌زا است، ضروری است نیروهای شبکه مراقبت در قالب شیفت نظارت بر عرصه را مدنظر قرار دهند.

جلیلی مقدم افزود: جلسه ستاد گیاه پزشکی استان با محوریت مدیریت عوامل خسارت‌های گندم برگزار و برنامه‌ریزی لازم در خصوص مبارزه به موقع با عوامل خسارت‌زا صورت پذیرد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در برخی استان‌ها دیتالاگر مربوط به رصد بیماری زنگ زرد گندم نصب شده است که براساس مدل پیش‌آگاهی مربوطه در صورت مساعد بودن شرایط برای بروز بیماری فوق هشدار (آلارم) صادر می‌کند، ضروری است در صورت صدور هشدار سریعاً اقدامات لازم برای مبارزه به موقع با بیماری فوق صورت پذیرد.

وی گفت: با توجه به اینکه بیماری زنگ زرد گندم در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، پتانسیل گسترش سریع در منطقه را دارد ضروری است به محض صدور هشدار و یا بروز علائم اولیه بیماری، نسبت به مبارزه فوری به ویژه در کانون‌های آلودگی اقدام شود.

سرپرست سازمان حفظ نباتات خاطرنشان کرد: در استان‌هایی که سابقه آلودگی به فوزاریوز خوشه گندم دارند مثل استان‌های مازندران، گلستان و اردبیل، ضروری است در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی در زمان گلدهی گندم منطبق با دستورالعمل مربوطه مبارزه با بیماری در دستور کار قرار گیرد و گزارش اقدامات انجام شده و سطوح مبارزه با عوامل خسارت‌زا به صورت هفتگی به سازمان مورد انتظار است.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع :مهر

نوشته های مشابه