عمران و اشتغال

آخرین وضعیت سفرهای نوروزی و آمار فوتی‌ها


سفرهای نوروزی درحالی وارد هفته دوم می‌شود که آمار مسافرت‌ها تا کنون منفی و ریزشی بوده و شمار فوتی‌های تصادف‌های جاده‌ای با ثبت ۳۲۱ نفر کشته در کمتر از ۱۰ روز، نگران‌کننده شده است.

به گزارش ایسنا، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در سومین روز از فروردین ۱۴۰۳ با حضور پیرحسین کولیوند ـ رئیس جمعیت هلال احمر ـ تشکیل جلسه داد و وضعیت سفرهای نوروزی را با حضور نمایندگان پلیس راهور فراجا، هواشناسی، اورژانس و هوانوردی بررسی کرد، درحالی‌که استان‌های اصفهان و سیستان و بلوچستان، آمار سفرها و تصادف‌های رخ‌داده را گزارش کردند.

کدام استان‌ها پرمسافر و پرتردد هستند؟

مصطفی فاطمی ـ دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر ـ در این نشست اعلام کرد: ظرفیت اقامتی برخی شهرهای استان‌های فارس، هرمزگان و کردستان تکمیل شده است و برخی شهرها هنوز ظرفیت خالی برای اقامت مسافران دارند.

او به رشد تردد جاده‌ای استان‌های کشور اشاره کرد و افزود: استان سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان بیشترین رشد تردد جاده‌ای را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته‌اند.  

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی با بیان اینکه دیگر استان‌ها با رشد منفی مواجه بوده‌اند، گفت: استان کرمان رشد صفر درصدی داشته و استان‌های یزد، خراسان جنوبی، تهران و البرز تا منفی ۲۷ درصد کاهش سفر را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کردند.

فاطمی ادامه داد: در روزهای دوم و سوم فروردین‌ماه ترافیک جاده‌ای اوج گرفته، اما بعد از این، پیش‌بینی می‌شود که به وضعیت طبیعی بازگردیم. همچنین در موضوع اسکان، تاکنون مشکل خاصی در استان‌ها گزارش نشده است.

 اسکان حدود ۳۶۰ هزار نفر در مدارس طی ۴ روز

خلیلی، نماینده وزارت آموزش و پرورش در ستاد سفر گفت: ۳۰ هزار و ۱۹۱ مدرسه در سراسر  کشور تجهیز و فعال شده است، که با توجه به تجربه بارندگی سال گذشته در استان‌های شمالی و مرزی، برخی مدارس را به‌منظور ارائه خدمات به افراد غیرفرهنگی به‌صورت رزرو نگه داشته‌ایم.

او افزود: مجموعه آموزش و پرورش از ۲۸ اسفند تا دوم فروردین‌ماه میزبان ۳۷ هزار و ۴۷۷ خانوار بوده‌ و ۳۵۰ هزار و ۷۸۲ نفر را اسکان داده‌ایم. استان‌های فارس، خراسان رضوی، اصفهان، بوشهر و خوزستان به ترتیب رتبه اول تا پنجم را در اسکان‌دهی مسافران داشته‌اند و در هنگام سال تحویل خراسان رضوی بیشترین پذیرش را داشته است.

معرفی جاده‌های حادثه‌خیز و استان‌هایی با بیشترین فوتی تصادف

سرهنگ سیروس حسن‌زاده ـ معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور فراجا ـ با اشاره به ۳۲۱ فوتی و ۹ هزار و ۵۰۰ مجروح از ابتدای سفرهای نوروزی، اظهار کرد: خواب‌آلودگی، سرعت و انحراف به چپ، سه عامل اصلی تصادف‌ها و حوادث جاده‌ای بوده است.

او  بر مدیریت چهار محور سبزه‌وار – شاهرود، فسا – شیراز، سمنان – جندق به معلمان، کرمان و سیستان و بلوچستان، و بم به زاهدان تاکید کرد و افزود: فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان در سه سال اخیر ۲۰ درصد فوتی‌های نوروزی را به خود اختصاص داده‌اند، که اگر این سه استان از امکانات فراهم‌شده از سوی ستاد سفر برای مهار خواب‌آلودگی رانندگان استفاده کنند و تمیدات لازم اندیشیده شود، کاهش چشمگیری را در تصادف‌ها شاهد خواهیم بود.

حسن‌زاده از افزایش میزان انحراف به چپ ناشی از سرعت خبر داد و بر انجام اقدامات لازم به‌منظور کاهش آن تاکید کرد.

کاهش ۷۰ درصدی فوتی‌های تصادف در سیستان و بلوچستان 

محمود میری ـ معاون استاندار سیستان و بلوچستان ـ نیز در ارتباطی ویدئویی با ستاد سفر گفت: از ظرفیت‌های استان به خوبی استفاده شده و مراکز اقامتی این استان به خوبی تکمیل شده‌اند، به‌گونه‌ای که ۷۱ درصد ظرفیت اقامتی سیستان و بلوچستان تکمیل شده است. این در حالی است که سایر دستگاه‌ها مانند آموزش و پرورش نیز به کمک ما برای اسکان آماده‌اند.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان اضافه کرد: ۱۲۶ جایگاه سوخت در استان فعال است و مشکلی برای تأمین سوخت مسافران نوروزی نداریم.

میری همچنین گفت: خوشبختانه تعداد فوتی‌های ناشی از تصادف‌های جاده‌ای در استان نسبت به مدت مشابه ۷۰ درصد کاهش یافته است.

افزایش ۴۰ درصد فوتی‌های تصادف در اصفهان

مهران زینلیان ـ معاون امور هماهنگی عمرانی استاندار اصفهان ـ نیز با ارائه گزارشی از وضعیت امکانات و سفرهای نوروزی به این استان، اظهار کرد: امسال به لحاظ تصادفات شرایط خوبی نداشتیم و افزایش ۴۰ درصدی را در فوتی‌های تصادف نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم. بیشتر تصادف‌ها در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ داده، که خستگی و خواب‌آلودگی علت اصلی آن بوده است.

او در ادامه گفت: تا روز دوم فروردین، بیش از ۲ میلیون مسافر وارد استان اصفهان شدند و پیش‌بینی این است که تا پایان تعطیلات میزبان ۵ میلیون مسافر و گردشگر باشیم.

وضعیت هوا برای سفر در هفته آینده

محمد اصغری ـ نماینده سازمان هواشناسی ـ در ستاد سفر گفت: امروز ۲ موج، هوای کشور را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. موج اول استان‌های فارس و بوشهر را در بر می‌گیرد و موج دوم از سمت آذربایجان غربی شروع می‌شود.

او افزود: نوسانات دما قابل توجه نیست و شرایط عادی است. با این حال، دوشنبه هفته بعد پیش‌بینی می‌شود شاهد شدت بارش‌ها به‌ویژه در استان‌های غربی باشیم و این بارش به تهران و البرز نیز می‌رسد. در بعدازظهر دوشنبه در استان گلستان نیز شاهد بارش شدید باران خواهیم بود.

این کارشناس هواشناسی گفت: هرچه به سمت شرق می‌رویم از شدت بارش‌ها کاسته خواهد شد.

مرگ با گاز  ۲۲ درصد افزایش داشت

الهام شمس ـ نماینده اورژانس ـ با اشاره به اینکه از ابتدای تعطیلات نوروز تا کنون به ۴۰۴ هزار و ۸۰۸ هزار تماس تلفنی با سامانه ۱۱۵ پاسخ داده شده است، که منجر به ۱۲۱ هزار و ۵۱۴ ماموریت فوریت‌های پزشکی شده، افزود: ۱۹ درصد ماموریت‌های انجام‌شده، ترافیکی و ۸۱ درصد غیرترافیکی بودند. ۶۲ بیمار توسط بالگرد منتقل شده‌اند و ۳۹۴ بیمار دچار سکته قلبی شده‌اند. همچنین بیماران سکته مغزی به‌طور مستقیم وارد سی‌تی اسکن بیمارستان‌ها شده‌اند.

او ادامه داد: ۲ هزار و ۴۶۵ مراجعه حضوری در محل‌های استقرار جاده‌ای انجام شده است. ۶۵۰ بیمار احیا شده‌اند و ۱۵۴ زایمان موفق در آمبولانس‌ها انجام شده است.

نماینده اورژانس با اشاره به مراجعه یک میلیون و ۷۰۱ هزار و ۹۳۲ بیمار و مسدوم به مراکز درمانی کشور، ادامه داد: ۳۰۶ هزار و ۹۹۷ مورد بستری شدند. همچنین رشد ۶ درصدی بیماران قلبی و ۹ درصد بیماران گوارشی را داشتیم.

نماینده اورژانس به رشد ۲۲ درصدی مسمومیت ناشی از گاز منوکسید کربن اشاره کرد و افزود: در سه روز اخیر، ۱۵ نفر به دلیل مسمومیت ناشی از گاز co  جان خود را از دست دادند که باید هشدارهای لازم داده شود.

آخرین وضعیت سفرهای نوروزی و آمار فوتی‌ها

ریزش ۱۰ درصد ترددهای جاده‌ای، ریلی و هوایی

مرتضی دهقان ـ سرپرست معاونت هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشور ـ با بیان اینکه تا روز پنجشنبه دوم فروردین ماه، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تردد توسط حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی انجام شده است، افزود: ۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تردد جاده‌ای، ۵۴۰ هزار ریلی، ۵۹۰ هزار هوایی و ۶۰۰ هزار گشت‌ و سفرهای دریایی بوده است.

او از کاهش ۱۰ درصدی ترددها در تمام حوزه‌های حمل و نقل خبر داد.

۱۰ استان بیشترین آمار تصادف کشور را دارند

پیرحسین کولیوند ـ رئیس جمعیت هلال احمر ـ نیز در ستاد سفر به چالش افزایش تصادف‌های جاده‌ای پرداخت و گفت: در بررسی‌های به‌عمل‌آمده مشخص شد که ۱۰ استان دارای بیشترین آمار تصادفات هستند. تصادف، جرح و فوت باعث تلخی سفر، آن هم در تعطیلات نوروز برای خانواده‌ها می‌شود. در جلسه اخیر با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری این موضوع مطرح و برنامه‌هایی برای کاهش تصادفات جاده‌ای تدوین شد. اعتقاد ما بر این است که انسان می‌تواند بر مخاطرات چیره شود و بهترین راه‌کار، اجرای پویش‌های موفق است.

رئیس جمعیت هلال‌احمر کشور در ادامه گفت: ورود ستاد خدمات سفر به کاهش تصادفات جاده‌ای یک عمل خیر است و یک اقدام بسیار نیکو به حساب می‌آید. در کنار پویش‌های مختلف، امسال جمعیت هلال‌احمر در ۳۰ کیلومتری شهرها، فضاهایی را به‌عنوان فضای دوستدار کودک تدارک دیده‌، که باعث توقف و استراحت رانندگان و مسافران نوروزی می‌شود. ۸۸۴ هزار نفر تا کنون، که یک‌پنجم مسافران نوروزی را شامل می‌شود به این ایستگاه‌ها مراجعه کرده‌اند و این نشان می‌دهد که این پویش موفق است.

او ادامه داد: در طرح نوروزی به ۷ هزار و ۸۰ نفر امدادرسانی کردیم. داروخانه‌های هلال‌احمر شبانه‌روزی شده و همچنین مراکز توان‌بخش تحت نظارت هلال‌احمر در تعطیلات نوروز فعال شدند و تا کنون ۶۸ هزار نفر از خدمات داروخانه‌های ما استفاده کرده‌اند.

نگرانی درباره تشدید مسمویت‌های ناشی از گاز  CO

علی‌اصغر شالبافیان ـ رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور ـ نیز با اشاره به استفاده از ظرفیت هلال‌احمر به‌منظور کمک‌رسانی و خدمات‌دهی به مسافران در سراسر کشور، افزود: در چند روزی که از تعطیلات نوروز گذشته است نیروهای امدادی در نقاطی، از جمله مرز بازرگان و برای نجات مسافران از غرق‌شدگی در جنوب کشور و در جاده‌های مواصلاتی شمال منتهی به مشهد صحنه‌های ویژه‌ای را خلق کرده‌اند.

معاون گردشگری افزود: تجربه موفق استان‌ قزوین در کاهش تلفات از سوی سایر استان‌ها از جمله فارس، اصفهان، کرمان و خراسان جنوبی باید مورد استفاده قرار گیرد.

شالبافیان همچنین به تشدید مسمومیت‌های ناشی از گاز  CO اشاره کرد و افزود: تجربه سال‌های گذشته نشان‌دهنده این موضوع است که اطلاع‌رسانی‌های انجام‌شده تاثیر بسزایی در کاهش سوانح داشت. با توجه به شدت مسمومیت ناشی از گاز منوکسید کرین در چند روز گذشته، اطلاع‌رسانی‌ در استان‌ها و رسانه ملی اهمیت بسزایی در کاهش سوانح خواهد داشت.

یحیی نقی‌زاده محجوب ـ مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری ـ نیز با این یادآوری که نظارت بر اماکن و تأسیسات گردشگری، مدت‌ها قبل از آغاز تعطیلات انجام شد، افزود: در تعطیلات نوروزی نظارت به صورت محسوس و نامحسوس در تمام مراکز استان‌ها انجام می‌شود.

او با اشاره به سامانه تلفنی ۰۹۶۲۹ برای پاسخگویی به مسافران نوروزی، گفت: با وجود افزایش ۴۰ درصدی رشد تماس با این سامانه، خوشبختانه شاهد کاهش شکایات هستیم.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه