عمران و اشتغال

چگونه بنگاه‌ها هزینه‌هایشان را کاهش دهند؟


راه‌اندازی مراکز آموزش جوارکارگاهی و بین کارگاهی ضمن ایجاد بستر اشتغال پایدار موجب می‌شود که بنگاه‌های اقتصادی با آموزش و تربیت نیروی کار ماهر و متخصص، به سمت کاهش هزینه‌های تولید و ارتقای سطح کیفی محصولات خود پیش بروند.

به گزارش ایسنا، با توجه به افزایش روز افزون تعداد دانش آموختگان و آمار فارغ التحصیلان بیکار و عدم تناسب رشته‌های تحصیلی با نیاز بازار کار، اهمیت مهارت آموزی و بهره‌مندی از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بیش از پیش احساس می شود؛ در چنین شرایطی آشنایی با محیط واقعی کسب و کار و ارتقای سطح مهارت افراد در ورود به بازار کار موثر است.

ایجاد و توسعه مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی در ارتقای توان فنی و اشتغال‌پذیری افراد در حوزه‌های مختلف صنعت تأثیر بسزایی دارد زیرا این مراکز در کنار صنایع علاوه بر رونق بخش‌های تولید زمینه افزایش سطح مهارت کارگران و شاغلان واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی را فراهم می‌کنند.

بنگاه‌های اقتصادی فعال و واحدهای تولیدی با آموزش و تربیت نیروهای کار ماهر و متخصص و تبدیل یک نیروی کار ساده به تکنسین، کاهش‌ هزینه‌های تولید و ارتقاء سطح کیفی محصولات را برای خود به ارمغان آورند.به مراکزی که به ‌منظور گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و تامین نیروی کار ماهر مورد نیاز صنایع، تاسیس و راه‌ اندازی شوند، مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی گفته می شود.

علی حسین شهریور – معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در این باره معتقد است: ارتقای سطح کیفی محصولات تولیدی مستلزم تربیت نیروهای انسانی ماهر است و لازمه پویایی اقتصاد و صنعت،‌ توجه به آموزش‌های مهارتی و مهارت‌آموزی است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به افزایش سطح علمی دوره‌های مهارتی مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای می‌گوید:فارغ التحصیلان دانشگاهی و موسسات آموزش عالی به این نتیجه رسیده‌اند که برای ایجاد شغل و کسب درآمد وارد مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای شوند.

آنطور که معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای گفته تأسیس و راه اندازی مراکز آموزش جوارکارگاهی و بین کارگاهی در بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی موجب ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال پایدار و مولد و نوسعه و تنوع بخشی به الگوهای آموزشی متنوع در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور می‌شود.

البته وی تاکید دارد که این مساله تاثیر بسزایی در بهره‌وری بنگاه‌ها دارد به نحوی که باعث می شود بنگاه‌های اقتصادی فعال و واحدهای تولیدی با آموزش و تربیت نیروهای کار ماهر و متخصص و تبدیل یک نیروی کار ساده به تکنسین، کاهش‌ هزینه‌های تولید و ارتقاء سطح کیفی محصولات را برای خود به ارمغان آورند.

چگونه بنگاه‌ها هزینه‌هایشان را کاهش دهند؟

طبق آخرین آمار، بیش از ۳۵۰۰ مرکز جوار کارگاهی در کشور درحال فعالیت هستند. توسعه مراکز جوار کارگاهی یکی از راهبردهای جدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به شمار می‌رود که علاوه بر دارا بودن مراکز دولتی در سراسر کشور و بهره‌گیری از آموزشگاه‌های آزاد، توسعه آموزش در حوزه صنایع و بنگاه‌های بزرگ را نیز در دستور کار قرار داده است.

از نگاه کارشناسان بازار کار، راه اندازی مراکز آموزش جوار کارگاهی زمینه‌ساز ارتقای سطح مهارت، استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان، کاهش هزینه‌های جانبی تولید و تربیت نیروی کار ماهر است.از نگاه کارشناسان بازار کار، راه اندازی مراکز آموزش جوار کارگاهی زمینه‌ساز ارتقای سطح مهارت،استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان، کاهش هزینه‌های جانبی تولید و تربیت نیروی کار ماهر است.

فتح الله بیات – فعال حوزه کار در گفت وگو با ایسنا، در تشریح مزایای آموزش نیروهای کار در مراکز جوار و بین کارگاهی می‌گوید: هم کارگر هم کارفرما از راه اندازی مراکز آموزش جوار کارگاهی سود می‌برند. آموزش در مراکز جوار و بین کارگاهی موجب ثبات و امنیت شغلی کرگران می‌شود چون وقتی مهارت او روز به روز افزایش می‌یابد و به کارگر ماهر تبدیل می‌شود کارفرما هم تلاش می‌کند از خدمات او به شکل مطلوب‌تری استفاده کند و از این طریق بهره‌وری بنگاه خود را بالا برده و حوادث ناشی از کار را به حداقل برساند.

وی تاکید دارد که افراد بیکار و فارغ التحصیلان دانشگاهی از طریق آموزش در مراکز جوار کارگاهی می‌توانند دوره های مهارتی را فرا گرفته و به سرعت وارد بازار کار شوند.

آنطور که بیات می‌گوید: بسیاری از بنگاه‌ها به منظور ارتقای سطح مهارت کارگران و نیروهای خود اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی می‌کنند و از طریق راه‌اندازی مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی راندمان کار را بالا برده و به تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر برای بنگاه خود می‌پردازند.

طبق ماده ۱۱۰ قانون کار،سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور مکلف است برای بنگاه‌های اقتصادی با داشتن شرایطی مجوز مراکز جوار و بین کارگاهی را صادر کند و طبق این ماده قانونی، واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی به منظور مشارکت در امر آموزش کارگر ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز خویش ملزم شده‌اند نسبت به‌ ایجاد مراکز کارآموزی جوار کارگاهی و یا بین کارگاهی، همکاری‌های لازم را با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عمل آورند.

به گزارش ایسنا، بر اساس بخشنامه دولت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در راستای ارائه آموزش‌های مختلف به کارکنان خود و تسهیل دسترسی به این آموزش‌ها برای کارکنان صنایع و اتحادیه‌ها و افزایش سطح دانش فنی نیروهای کار، صنایع و صنوف در محل کار خود می توانند با دریافت مجوز رسمی از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به تاسیس مراکز آموزش جوار و بین کارگاهی اقدام کنند. برگزاری دوره‌های آموزشی در این مراکز با رعایت استانداردها و نظارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای صورت می‌پذیرد.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه