ارتباطات و فن آوری اطلاعات

بنفش رنگ جدید حیات در سیارات دیگر شد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان انستیتو کارل ساگان در دانشگاه ایالتی کرنل معتقدند انسان ها در جستجو برای یافتن حیات در سیارات دیگر روی رنگ مناسب تمرکز نمی کنند.

ناسا در سال ۲۰۱۳ میلادی تحقیقی منتشر کرد که طبق آن باید حوزه تمرکز پژوهشی را گسترش داد تا رنگ های دیگر نشان دهنده حیات را در برگیرد. اما این امر تاکنون محقق نشده و هیچ کس رنگ بنفش را به عنوان نشانه ای از وجود حیات در نظر نگرفته است.

به همین دلیل محققان با وجود کشف ۵۵۰۰ سیاره که دور ستاره های دیگر مدار می زند، هیچ نشانی از حیات کشف نکرده اند. حتی چند مورد از سیارات کشف شده در فاصله ای از ستاره خود قرار داشتند که از وجود حیات پشتیبانی می کرد و ممکن بود ویژگی های متناسبی مانند آب در آنها وجود داشته باشد.

محققان دانشگاه کرنل در همین زمینه در تحقیقات خود روی باکتری بنفش رنگی تمرکز کردند که فرایند فتوسنتز راعلاوه بر اکسیژن با عناصر دیگر نیز انجام می دهند. به طور دقیق تر بیوشیمی آنها شبیه گیاهان سبز نیست. آنها باانرژی کم تابش مادون سرخ رشد می کنند.

لیژیا فون سکه کوئل یو دانشجوی فوق دکترا در دانشگاه کرنل توضیح می دهد: باکتری بنفش مذکور می تواند در شرایط مختلفی رشد کند و زنده بماند و به این ترتیب به یکی از گزینه های اصلی برای حیات تبدیل شود که در سیارات مختلف وجود دارد. این باکتری ها خود را با هوای داغ و حتی سولفور منطبق می کنند تا زنده بمانند.

لیزا کالتنگر مدیر انستیتو کارل ساگان درباره اینکه ستاره شناسان چگونه می توانند جهان را برای وجود حیات رصد کنند، توضیحاتی داده است. آنها با کمک یک تلسکوپ به آسمان نگاه می کنند و نور انتشاریافته از اجسام آسمانی دوردست را بررسی می کنند.

هر سیاره درخشندگی خاصی دارد و با توجه به نوع ستاره مشخص می شود اتمسفر آن چگونه است. این عناصر در کل نور خاص هر سیاره را تعیین می کنند. محققان سعی دارند با رمزگشایی آن مشخص کنند حیاتی روی سیاره وجود دارد یا خیر.

ممکن است محققان تصور کنند سیاره ای مشابه زمین مملو از حیات است، اما این امر لزوما درست نیست. درهمین راستا پژوهشگران دانشگاه کرنل باکتری بنفش را مطالعه کردند زیرا آنها احتمالا از کهن ترین ارگانیسم های روی سیاره تشکیل شده اند. برخی محققان نیز معتقدند احتمالا زمین در اوایل پیدایش بنفش رنگ بوده اند.

سیارات دیگر با ستاره های ضعیف تر و ترکیبات اتمسفری متفاوت ممکن است بیش از تصورات انسان حیات در خود داشته باشند و ما متوجه آن نشده باشیم زیرا ابزارهای مطالعاتی برای بررسی رنگ های دیگر در سیاره سازگار نشده اند. حتی ممکن است نخستین نشان های حیات نیز سبز رنگ نباشد.

این ارگانیسم های بنفش رنگ شاید بتوانند راز وجود حیات در سیارات دیگر را کشف کنند.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه