نقره به دلیل خواص ذاتی آن بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این نیز دلیل تقاضای بالای صنعتی برای نقره در بخشهای مختلف مانند سرمایه گذاری، پزشکی، جواهرات نقره ، الکترونیک و … است.شمش نقره در بخش سرمایه گذاری و نقره خام در بخش صنعتی آمالگام در بخش دندانپزشکی، نقره 925 در بخش زیورآلات از انواع کاربرد های فلز نقره هستند.
اعتقاد بر این است که بیش از نیمی از نقرهای که یافت میشود وارد فرآیندهای صنعتی میشود، همین مورد این فلز را به یکی از پرمعاملهترین فلزات تبدیل میکند.
فلزات صنعتی را در سراسر جهان
نقش فلز نقره در صنعت جهان
به دلیل اهمیت نقره در بخش صنعت، تقاضای نقره در سال های اخیر رشد زیادی داشته است. اگرچه در مقایسه با طلا از قیمت کمتری برخوردار است، اما کارشناسان معتقدند که این فلز پتانسیل صنعتی بالایی دارد و می تواند در آینده بازدهی بالاتری را ارائه دهد از این رو پیش بینی می شود تا سال 2026 میلادی نقره با جهش قیمت بالا همراه شود و قیمت نقره نسبت به قیمت طلا نزدیک تر شود.
نقره را می توان در همه جا یافت، اما تقاضای اصلی آن اغلب در مصارف صنعتی و جواهرات نقره یافت می شود. از دستگاه های الکترونیکی گرفته تا قطعات خودرو، نقره در بخش های مختلف صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. تقاضای آن در طول سال ها افزایش یافته است و اکنون نقره در تجهیزات الکتریکی، فناوری هوافضا، اتومبیل و غیره استفاده می شود.
در اینجا نحوه استفاده از نقره برای ساخت لوازم الکترونیکی، زیورآلات نقره، آینه، داروها و سایر کالاهای مشابه آورده شده است.
استفاده نقره در عکاسی
- یکی از کاربردهای اصلی نقره عکاسی است که با استفاده از نیترات نقره برای ساخت کریستال های هالید حساس به نور به دست می آید. این استفاده صنعتی خاص از نقره شامل هنرهای گرافیکی، عکاسی و رادیوگرافی یا اشعه ایکس است. رادیوگرافی از طریق نقره در بازرسی ماشین آلات سنگین صنعتی و همچنین پزشکی مفید است.
- تقاضا برای نقره عکاسی در دهه 1700 زمانی که استفاده اولیه از این فلز در جواهرات نقره مشاهده شد، پدیدار شد. از آن زمان، تقاضا به شدت افزایش یافت و تقریباً 25 درصد از تولید نقره تا سال 1999 به این بخش اختصاص یافت. بازار ایالات متحده به تنهایی بیش از 93 میلیون اونس نقره در سال 1999 استفاده کرد. این میزان به ازای هر اونس یک اونس بود. ده فروخته در سراسر جهان.
- اما با گذشت زمان و محبوبیت تصاویر دیجیتال، تقاضای نقره به زیر 20 درصد کاهش یافت و در سال 2013 به تنها 9 درصد کاهش یافت. اما، حتی پس از این کاهش تقاضا، عکاسی نقرا مرتبط با اشعه ایکس همچنان مصرف کننده نقره ای بزرگ است.
تقاضای فتوولتائیک
- نقره یک فلز حساس است که در صنعت انرژی خورشیدی و فتوولتائیک به خوبی مورد استقبال قرار گرفته است. با استفاده از این فلز برای جوهر رسانا، می توان نور خورشید را از طریق سلول های فتوولتائیک به الکتریسیته تبدیل کرد.
- ما برای اولین بار در سال 2000 شاهد استفاده از نقره در صنعت فتوولتائیک بودیم. این سال پس از آن بود که استفاده از نقره در عکاسی با کاهش قابل توجهی روبرو شد. بخش فتوولتائیک در سال جاری تقریباً 1 میلیون اونس نقره استفاده می کرد. این استفاده بسیار کمتر از استفاده در صنعت الکترونیک بود. با این حال، تا سال 2008، استفاده از نقره در بخش فتوولتائیک به 19 میلیون اونس در هر سال افزایش یافت. این به این دلیل است که در آن زمان، بسیاری از سازمانهای دولتی در سراسر جهان از این تلاشها حمایت میکردند.
- اما افزایش تقاضا برای نقره قیمت ها را نیز افزایش داد. در سال 2011 تقریباً دو برابر شد. این امر تولیدکنندگان را تشویق کرد تا سیستمها و فناوریهایی بسازند که بتوانند روی مقادیر کمتری از نقره دوام بیاورند. به نوعی، این تنها بهره وری منابع صنعت را بهبود بخشیده است. واحدهای فتوولتائیک اکنون می توانند با 80 درصد نقره کمتر کار کنند و همان مقدار انرژی تولید شده از طریق نور خورشید را تولید کنند.
- بنابراین، تولید پنل های خورشیدی و سلول های فتوولتائیک افزایش یافته است، اما تقاضا برای نقره در چند سال گذشته کاهش یافته است.
- با این وجود، نقره همچنان در ساخت سلول های فتوولتائیک و پنل های خورشیدی مفید است.
استفاده دارویی از نقره
- ما چندین ماده شیمیایی داریم که خواص ضد باکتریایی دارند. با این حال، نقره قوی ترین با کمترین سمیت در مورد سلول های حیوانی است. سایر فلزات مشابه اما بسیار گرانقیمت، توانایی باکتریها برای ایجاد پیوندها را مختل میکنند که بقای آنها را دشوارتر میکند. نقره همان عملکردها را با نرخ مقرون به صرفه انجام می دهد. NOGHRA
- اگر فلز نقره به آب اضافه شود، یونهای نقرا ایجاد میشود که از رشد میکروب جلوگیری کرده و از بین میبرد و در عملکرد غشاء آنها اختلال ایجاد میکند. چندین سال است که از این خواص نقره برای مصارف دارویی استفاده می شود.
- متخصصان پزشکی باستان کشف کرده بودند که اگر مایعات از جمله آب را در ظروف با روکش نقره نگهداری کنند، برای مدت طولانی تری ذخیره می شوند. بعدها مشخص شد که با قرار دادن دلار نقره در شیر می توان از سرماخوردگی، اسهال خونی و حتی آنفولانزا پیشگیری کرد. با توجه به این اکتشافات، بیوسیدهای نقره اکنون در سیستم های آب، مبلمان، کاتترها و سایر ابزارهای اتاق عمل در بیمارستان ها یافت می شوند.
- نیترات نقره یکی دیگر از ترکیبات مرتبط با نقره است که می تواند عفونت چشم نوزادان را درمان کند و زخم ها را سریعتر از حد معمول التیام بخشد. این فلز همچنین به طور فعال در بخیه ها برای درمان زخم استفاده می شود. این کاربرد حتی امروزه به صورت باندهای نقره ای نیز دیده می شود که به طور گسترده برای سوختگی ها برای التیام زخم های باز آنها استفاده می شود.
نرم افزار الکترونیکی
- رسانایی بالای نقره کاربرد آن را در الکترونیک افزایش داده است. این روزها نقره جزء مفیدی در ساخت واحدهای تلویزیون، کیبورد، کامپیوتر، تلفن همراه، باتری، ساعت، دوربین، ساعت، اجاق مایکروویو و غیره است.
- قبلا از این فلز برای پوشش دی وی دی و سی دی با کیفیت بالا استفاده می شد. امروزه سیدی و دیویدیهای بسیار کمتری را میبینیم، از این رو، استفاده در این بخش نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
جواهرات نقره
- سنتی ترین استفاده از این فلز در جواهرات نقره یافت می شود. درخشندگی، چکش خواری و بازتاب نقره آن را به انتخابی جذاب برای جواهرات نقره تبدیل کرده است. از آنجایی که فلز نرم است، جواهرات نقرا با تشکیل یک آلیاژ با فلزات سخت دیگر تهیه می شود. نقره مانند طلا از شکل پذیری بالایی برخوردار است و نسبت قیمت 80 برابر پایین تر از قیمت طلا را دارد.
- جواهرات نقره دچار خوردگی و اکسیداسیون نمی شوند. هرگونه کدر شدن را نیز می توان با پولیش پاک کرد و نقره را برای یک عمر فلز تبدیل کرد.
- در زیورآلات نقره از نقره 925 استفاده میگردد این عدد عیار نقره محسوب می شود که 92.5 درصد نقره خالص و الباقی فلزات دیگر است.
- به غیر از جواهرات نقره، از این فلز در ساخت ظروف آشپزخانه، کارد و چنگال و بشقاب نیز استفاده می شود. عیار نقره در این موارد میتواند از 80 الی 90 درصد باشد.
کاربردی ترین فلز دنیا با قیمت ارزان
نقره کاربردهای مختلفی دارد که استفاده در صنعت یکی از این موارد است. از سرمایه ای بودن شمش نقره تا جواهرات نقره گرفته و تا استفاده دارویی، این فلز را بسیار با ارزش می کند.قیمت نقره نسبت به کاربرد آن و در مقایسه با طلا بسیار پایین است، از این رو، می توان با اطمینان گفت که در سال های اخیر نقره یک سرمایه گذاری سودمند خواهد بود.