انرژی

تولید نفت مناطق نفتخیز به ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه می رسد



تولید نفت مناطق نفتخیز به ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه می رسد

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا دانشی مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت در نشست خبری با خبرنگاران گفت: در دو سال اخیر ۶۰ درصد ظرفیت تولید کشور را در شرایط تحریمی به وضع پیش از دولت سیزدهم بازگردانده‌ایم و براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، در پنج سال آینده ظرفیت تولید نفت در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه می‌رسد.

وی ادامه داد: در سالهای اخیر شرکت‌های دانش بنیان مورد حمایت قرار گرفته است به طوری که در سال گذشته چند همت با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید تجهیزات و کالاهای موردنیاز عقد قرارداد کردیم.

به گفته این مقام مسؤول امروز یک هزار میلیارد تومان قرارداد با این شرکت‌ها امضا می‌شود و حدود ۴ همت قرارداد جدید در مرحله نهایی‌شدن است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب خاطر نشان کرد: استفاده از هوش مصنوعی برای مدیریت نخستین مخزن نفتی و مطالعات زمین‌شناسی آن برای نخستین بار در کشور مورد استفاده این شرکت قرارگرفته است.

دانشی با بیان اینکه در دولت سیزدهم از محل ترمیم چاه‌ها حدود یک میلیون بشکه به ظرفیت تولید نفت کشور افزوده شده است، بیان کرد: تاکنون ۸۰ درصد گازهای همراه نفت در جنوب کشور جمع‌آوری شده و برنامه‌ریزی برای جمع‌آوری ۲۰ درصد باقی‌مانده انجام شده است. برای نمونه، هم‌اکنون طرح‌هایی همچون پتروپالایش بیدبلند و پتروشیمی مارون با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حوزه جمع‌آوری گازهای همراه نفت در حال اجراست.

وی ادامه: ۸۰ درصد از تجهیزات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بومی سازی شده است و طی سه سال آینده در حوزه ماشین‌آلات دوار (توربین و توربوکمپرسور) به خودکفایی خواهیم رسید.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با تأکید بر اینکه هیچ‌گونه جای نگرانی درخصوص فرسودگی تأسیسات این شرکت نداریم، گفت: کارکنان این شرکت در شرایط تحریمی توانستند نقش مؤثری در رشد اقتصادی ۶ درصدی پارسال کشور ایفا کنند.

دانشی خاطر نشان کرد: ۲۸ طرح توسعه در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب وجود دارد که قرارداد توسعه برخی از این مخازن به دلیل پایبندنبودن پیمانکاران برای آوردن سرمایه فسخ شده است.

به گفته این مقام مسئول و هم‌اکنون توسعه ۱۳ مخزن از این طرح در جریان است؛ البته در دو سال اخیر دولت سیزدهم از هیچ کمک و حمایتی از این پیمانکاران دریغ نکرده است.

وی در خاتمه یاد آور شد: صنعت نفت به‌عنوان صنعتی سخت و با شرایط سخت جغرافیایی باید به نیروی انسانی خود توجه ویژه داشته باشد. هم‌اکنون در موضوع سقف حقوق کارکنان که همواره دغدغه همه مسئولان صنعت نفت است، با مشکلاتی روبه‌رو هستیم.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه