اقتصاد کلاندلار

جای شورای عالی سرمایه‌گذاری در کشور خالی است



جای شورای عالی سرمایه‌گذاری در کشور خالی است

ایسنا/کرمان مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به اینکه رشد و تولید از محل ظرفیت‌های موجود، داشته‌های فناورانه و نوآورانه پدیدار می‌شود اما جهش تولید مستلزم سرمایه‌گذاری است. بنابراین اگر دنبال جهش تولید، تولید ثروت و اشتغال هستیم حلقه مفقوده این ابعاد سرمایه‌گذاری است.

حسین مدرس خیابانی امروز ۲۶ اردیبهشت ماه در سومین روز از همایش کرمان آیدکس ۲۰۲۴ در پنل فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دستی مس در دانشگاه هایتک کرمان اظهار کرد: سرمایه‌گذاری، بیشترین نیازمندی کشور در جهت توسعه یافتگی و پیشرفت است.

وی افزود: بدون سرمایه‌گذاری، برنامه‌های توسعه یافتگی و پیشرفت راه به جایی نمی‌برد و بیهوده است.

مدرس خیابانی بیان کرد: امروز نه تنها شرکت مس بلکه همه بنگاه‌های اقتصادی باید در حوزه سرمایه‌گذاری به میدان آیند تا ارتقا در سطح تولید کشور رقم بخورد.

وی ادامه داد: همانطور که ما در مباحث انرژی، اعتبار، کار، فضای مجازی و دیگر موضوعات شورای عالی داریم باید شورای عالی سرمایه‌گذاری هم داشته باشیم که در این خصوص باید بنگاه‌های بزرگ، سیاستمداران، سرمایه‌داران بزرگ موضوع سرمایه‌گذاری را در جهت پیشبرد اهداف متعالی جدی بگیرند و شورای عالی سرمایه‌گذاری کشور را تشکیل دهند و در آن شرکت کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس بیان کرد: انتظارات از مجموعه شرکت مس بالاست و وقتی صحبت از زنجیره مس به میان می‌آید حتما باید بخش‌های تعاونی، غیردولتی، خصوصی و مردمی باید پای کار بیایند و در صنایع پایین دستی مس سرمایه‌گذاری کنند تا به ارزش افزوده دست یابیم.

وی ادامه داد: برای تولید یک میلیون تن کاتد مس حجم عظیم سرمایه‌گذاری نیاز است تا بتوان با راه‌اندازی کارخانه کنستانتره و تامین آب به میزان ۱۹۲ میلیون متر مکعب،  ۲۲۰ مگاوات برق، سدهای باطله، ماشین آلات سنگین، نیروی متخصص و نخبه و … بتوان به این حجم از کاتد مس دست یابیم.

مدرس خیابانی تصریح کرد: سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار متر حفاری در پهنه‌های مختلف معدنی مس در کشور صورت گرفته و امسال نیز برنامه حفاری تا ۴۲۰ هزار متر است و از ابتدای امسال تا کنون هم ۶۳ هزار متر حفاری شده است.

صادرات مس ایران دچار خفقان شده است

وی در ادامه با اشاره به اینکه صادرات مس ایران در سال ۱۴۰۰ از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به ۴۰۰ میلیون دلار در حال حاضر رسیده، گفت: ما باید در تامین ارز و توسعه پروژه‌هایمان باید صادرات را تقویت کرد لذا اگر مس نداشته باشیم، چه چیزی می‌خواهیم صادر کنیم؟

مدرس خیابانی بیان کرد: امروز دشمن جنگ اقتصادی را با هدف ایجاد اختلال در فضاها و زیربناهای اقتصادی ایران به راه انداخته که بهترین راه مقابله با این جنگ، صادرات است.

وی اظهار کرد: امروز صادرات مس دچار خفقان شده و باید برای توسعه صنایع مس و صادرات این کالا، مسئولان از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه گفت: اگر بخواهیم با نگاه بلند مدت به جهش تولید در مس‌ و چشم انداز تولید یک میلیون تن مس کاتد برسیم، باید طرح‌های توسعه‌ای مس را اجرا کرد و این امر مهم نیازمند ۱۵ میلیارد دلار اعتبار است.

وی افزود: در این طرح، اجرای پروژه‌های روباز مس پنج تا شش میلیارد دلار منابع مالی ریالی و ارزی نیاز دارد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در ادامه اظهار کرد: دو پروژه بزرگ تولید کنستانتره درآلو و دره‌زار با ظرفیت ۲۴۰ هزار تن به زودی به بهره‌برداری می‌رسند و پروژه ۱۳۰ هزار تن تولید مفتول مس هم در لیست طرح‌های افتتاحی است که به زودی به بهره‌برداری می‌رسد، ضمن اینکه در سال گذشته ۳۵ هزار تن مفتول مس تولید داشتیم و پروژه ۱۳۰ هزار تنی می‌تواند تحول خوبی در صنعت مس ایجاد کند.

وی تصریح کرد: همچنین پروژه نیروگاه ۳۰ مگاواتی برق هم در مجتمع مس خاتون آباد به زودی به مرحله بهره‌برداری خواهد رسید.

مدرس خیابانی ادامه داد: امروز شرکت ملی مس در حوزه زیرساختی، برای تامین آب خط دو انتقال آب از خلیج فارس را با اعتبار ۱.۸ میلیارد دلار در دست اقدام دارد، علاوه بر آن قراردادهای تامین آب هم برای پروژه‌های مس، با شرکت‌های آب و فاضلاب آذربایجان و استان کرمان امضا و تامین اعتبار کرده تا وابستگی مجتمع‌های مس به وزارت نیرو به حداقل برسد.

مدرس خیابانی ادامه داد: سه پروژه ۱۰۰ مگاواتی در سرچشمه رفسنجان، شهربابک و سونگون فراخوان دادیم تا احداث شود.

وی افزود: همچنین ۳۳۰ مگاوات هم تعهد و قرارداد داریم که اجرا کنیم و شامل سه پروژه ۴۰ مگاواتی حرارتی و سه پروژه ۴۲ مگاواتی است.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه