عمران و اشتغال

افزایش ۸۹ درصدی خالص اشتغال ایجادی در دولت سیزدهم


بر اساس آمارها خالص اشتغال ایجادی در ۳ سال گذشته ۸۹ درصد افزایش داشته و رکورد نرخ بیکاری در بهار امسال به ۷.۷ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم بهترین عملکرد در زمینه اشتغالزایی را نسبت به دولت قبل از خود به جای گذاشته است.

به گزارش ایسنا، مطابق گزارش مرکز آمار ایران در بهار ۱۴۰۳ که فصل پایانی عملکرد دولت شهید رئیسی به شمار می‌رود تعداد شاغلان کشور ۲۴ میلیون و ۷۴۵ هزار و ۵۲۸ نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون و ۶۹۶ هزار نفر افزایش داشته است.

خالص اشتغال ایجادی در ۳ سال فعالیت دولت سیزدهم یک میلیون و ۶۹۶ هزار نفر بوده که افزاشی ۸۹ درصدی را نسبت به دوره قبل نشان می دهد.

بررسی نمودار خالص اشتغال ایجادی در دولت‌های نهم و دهم، یازدهم و دوازدهم و سیزدهم حاکی از آن است که در ۳ سال گذشته به طور متوسط هر سال خالص اشتغال ۳۵۶ هزار نفر رشد کرده است، در حالی که در دولت های یازدهم و دوازدهم به طور متوسط هر سال خالص اشتغال ۱۸۸ هزار نفر افزایش یافته و این رقم در دولت نهم و دهم سالانه ۳۴۶ هزار نفر بوده است.

افزایش ۸۹ درصدی خالص اشتغال ایجادی در دولت سیزدهم

بر اساس تعریف،«خالص اشتغال» به مجموع اشتغالزایی صورت گرفته در دوره مورد نظر منهای شاغلانی گفته می‌شود که در همین دوره از گروه جمعیت شاغلان خارج شده‌اند که افراد بیکار شده، افراد بازنشست شده و افراد فوت شده را شامل می‌شود.

«اشتغال ناقص» نیز شامل همه شاغلانی است که به دلایل اقتصادی همچون رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت کار بیشتر، قرار داشتن در فصل غیرکاری و … کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار می‌کنند و  آماده انجام کار اضافی در هفته هستند.این افراد به دلایل مختلف کمتر از حد استاندارد در هفته کار می‌کنند و تحت عنوان اشتغال ناقص شناخته می‌شوند.

طبق گزارش‌ اخیر مرکز آمار، نرخ بیکاری در بهار ۱۴۰۳ با کاهش ۰.۵درصدی به ۷.۷ درصد رسیده در حالی که نرخ مشارکت اقتصادی در مقایسه با فصل مشابه قبل ثابت بوده است. همچنین ۴۱.۲ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌ و در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.

در بهار امسال ۴۴۰ هزار نفر به جمعیت فعال ۱۵ ساله و بیشتر نسبت به فصل مشابه سال قبل افزوده شده است. در بررسی بخش‌های عمده اقتصادی نیز بخش خدمات همچنان پیشتاز عرصه ایجاد اشتغال است و با ۵۲.۴ درصد بیش­‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. بخش‌های صنعت و کشاورزی به ترتیب با ۳۳.۰ درصد و ۱۴.۵ درصد در رده بعد قرار دارند.

کاهش یک درصدی نرخ بیکاری زنان، افزایش ۲.۴ درصدی سهم زنان فارغ التحصیل شاغل از کل زنان شاغل، کاهش ۰.۴ درصدی اشتغال ناقص، کاهش نرخ بیکاری در ۱۹ استان، افزایش ۰.۲ درصدی نرخ مشارکت زنان، افزایشی شدن نرخ مشارکت اقتصادی در ۱۶ استان، افزایش خالص اشتغال به ۴۳۹ هزار و ۸۱۴ نفر، کاهش تعداد بیکاران به ۸۹ هزار و ۳۸۳ نفر،‌ تک رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۶ استان و ثبت نرخ بیکاری ۲ رقمی تنها در ۵ استان کشور از جمله نتایج گزارش اخیر مرکز آمار ایران به شمار می‌رود و نشان‌دهنده اهتمام دولت سیزدهم در رشد شاخص‌های بازار کار و کاهش نرخ بیکاری در اکثر استان‌های کشور است.

افزایش ۸۹ درصدی خالص اشتغال ایجادی در دولت سیزدهم

طبق این گزارش، کمترین نرخ بیکاری ثبت شده مربوط به استان مرکزی با ۴.۸ درصد است و استان‌های تهران، آذربایجان غربی، یزد، فارس، مازندران، خراسان رضوی، زنجان و گیلان با نرخ بیکاری کمتر از ۷ درصد در رده‌های بعد قرار دارند.

به گزارش ایسنا، انتشار نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در بهار ۱۴۰۳ نشان داد که رکورد ثبت کمترین نرخ بیکاری در ۲۰ سال اخیر شکسته شده و دولت سیزدهم با تغییر معادله عرضه و تقاضای بازار کار و اعمال سیاست‌های توسعه اشتغال، در جهت رونق بخشی به بازار کار، بهبود فضای کسب و کار و استمرار کاهش نرخ بیکاری گام برداشته است.

انتهای پیام

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع ایسنا

نوشته های مشابه