به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا نوری قزلجه یکشنبه در افتتاحیه سیزدهمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران که در تالار امام خمینی (ره) دانشکده کشاورزی کرج برگزار شد، با اشاره به شروع فعالیت دولت چهاردهم با آغاز برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: امنیت غذایی کشور بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی کشور با چالشهای بسیاری مانند ناپایداری در منابع آب، تغیرات اقلیمی، فرسایش خاک، کمبود سرمایهگذاری و غیره مواجه است، افزود: برنامه و قوانین بالادستی نیز تکالیفی را برای ما مشخص کرده که برای رسیدن به این اهداف باید با مشارکت و خرد جمعی برنامهریزیهای درستی را انجام دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه فارغالتحصیلان این بخش یکی از سرمایههای بسیار مهم ما هستند، عنوان کرد: این افراد فرصتهایی هستند که باید با برنامهریزی درست بتوانیم از ظرفیتهای آنها استفاده کنیم.
نوریقزلجه بیان کرد: از کارهایی که در بخش کشاورزی باید انجام شود تحقق آمار و ارقام بخش کشاورزی بوده که با استفاده از علوم و فناوریهای جدید بتوانیم به دقیقترین و صحیحترین اعداد در این حوزه برسیم.
وی با توجه به اینکه خالی شدن ذخیره استراتژیک منابع آبی کشور یکی از بزرگترین معضلات بوده که خود هشدارهایی را اعلام میکند، عنوان کرد: فرسایش خاک و کمبود آب و کاهش ذخایر زیرزمینی به عنوان یک معضل کشور را تهدید میکند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما در وزارت جهاد مشی خود را توجه به علم قرار داده و عقلانیت را به عنوان مسیر خود انتخاب کردهایم، گفت: در این مسیر با علما و اساتید در رشتههای مختلف همراه خواهیم شد و نیازمند همراهی و همکاری نزدیک با دانشگاهها و انجمنهای علمی و پژوهشی هستیم.
نوری قزلجه با بیان اینکه در امنیت غذایی در توسعه بخش کشاورزی باید اتفاقات بسیار مهم رخ دهد، بیان کرد: کارهای روزمره در این حوزه نمیتواند امنیت غذایی ما را در نسلهای بعدی و سالهای بعدی تأمین کند و در توسعه این بخش باید توسعهی فنی رخ دهد.
وی با بیان اینکه ما در شرایطی هستیم که آب لازم را برای استفاده کشاورزی نداریم، عنوان کرد: با راهکارهای علمی و فنی باید عملکرد را در واحد سطح افزایش دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بنا داریم ساختار وزارت جهاد کشاورزی را متناسب با قوانین بالادستی و متناسب نیازهای روز اصلاح کنیم، خاطرنشان کرد: ما مکلفیم سازمانی را برای توسعه روستایی و عشایری تشکیل دهیم که نیاز به نقطه نظرات کارشناسان و اساتید دانشگاهی نیز دارد.
قزلجه با اشاره به اینکه در کنار تولید باید به حفظ پایداری منابع و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی نیز توجه داشته باشیم، خاطرنشان کرد: سطح تکنولوژی را باید در هر بخش متناسب و مطلوب توسعه دهیم.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیتهای موجود در این حوزه بهرهمند شویم، گفت: ۸ کشور صنعتی اول جهان کشورهای دارای اقتصاد کشاورزی بالا هستند که از نظر امنیت غذایی واردکننده نیستند بلکه صادرکننده هستند و اقتصاد کشاورزی آنها سبب فعّالیتهای بسیاری میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال جاری تکیهگاه رشد اقتصاد کشور بر دوش اقتصاد کشاورزی است، بیان کرد: هنوز تفکراتی هستند که میگویند اگر غذا وجود نداشت باید وارد کنیم امّا ما باید به دنبال امنیت غذایی مطمئنی برای خود و نسلهای آینده باشیم.
نوری قزلجه با توجه به فعالیت جدید زنجیرهها هنوز هم بخش عظیمی از بار تولید بر دوش کشاورزان و روستاییان است، عنوان کرد: برای رسیدن به تمام نیازهای خود ابتدا به علم اقتصاد کشاورزی نیازمند هستیم.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع :مهر