انرژیدلار

ناترازی برق در سال جاری به ۱۸ هزار مگاوات رسید



ناترازی برق در سال جاری به ۱۸ هزار مگاوات رسید

به گزارش خبرنگار مهر، محمد امین زنگنه، دبیر انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر امروز در نشست خبری گفت: مهمترین مشکل این بخش ناترازی برق است که به ۱۸ هزار مگاوات یعنی معادل مصرف برق چند کشور می رسد که برای جبران این حجم از ناترازی برق با در نظر گرفتن رشد صفر درصدی مصرف در سال آینده به ۲۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز داریم.

به گفته وی یکی از محل های سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی ۲۰ میلیارد دلار سرمایه دارد که باید آن را در همه بخش ها توزیع کند.

زنگنه ادامه داد: مشکل دیگری که در حوزه توسعه تجدید پذیر ها وجود دارد واردات تجهیزات نیروگاهی است کهمیزان ارز مورد نیاز بر اساس برنامه هفتم توسعه سالانه به یک و نیم میلیارد دلار باشد که یک میارد آن باید به صورت ارزی تامین شود.

دبیر انجمن انرژی‌های خاطر نشان کرد: متاسفانه تجدید پذیر ها آنطور که باید جدی گرفته نشده است و مشکل سرمایه گذار عدم بازگشت سرمایه است چرا که زمانی که سرمایه گذار نتواند سرمایه خود را از دولت دریافت کند به آن صنعت بد بین می شود که در حال حاضر چنین مساله ای برای تجدید پذیر ها به وجود آمده است

وی در رابطه با نقش تجدیدپذیرها در رفع ناترازی‌های برق در سال آینده، اظهار کرد: در سال جاری ۱۸ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود داشت و پیش بینی می‌شود که اگر تولید و توزیع برق رشد نکند، میزان ناترازی برق به ۳۰ هزار مگاوات می‌رسد؛ این در حالی است که اکنون ظرفیت تولید حدود ۷۰ هزار مگاوات است و اگر قرار است به این عدد نرسیم باید تا ۲۰ سال آینده تولید را ۲.۵ برابر کنیم.

وی با اشاره به ناترازی گاز در کشور، اظهار کرد: نهایت میزانی که می‌توان نیروگاه حرارتی را وارد مدار کرد، تنها ۲۰ هزار مگاوات است بنابراین باید روی نیروگاه‌های تجدیدپذیر حساب باز کنیم.

وی خاطر نشان کرد: چین روزانه ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را وارد مدار کرده است، یعنی میزان ناترازی ایران در طول ۱۸ روز قابل حل است چراکه این نیروگاه‌ها سریع وارد مدار می‌شوند. چین نیز علی رغم اینکه ظرفیت خورشیدی و خاک کناری دارد، تا کنون ۸۱ هزار مگاوات نیروگاه احداث کرده است.

زنگنه با تاکید بر اینکه باتوجه به پتانسیل‌های موجود در حوزه تجدیدپذیرها پیش‌بینی می‌شود که دولت ناچار است، بخش اعظمی از تامین انرژی خود را از طریق تجدیدپذیرها تامین کند، گفت: بخش خصوصی می‌تواند سرمایه‌گذاری مردم را جذب کند تنها کافی است دولت واسطه‌گری خود را کاهش دهد.

وی رابطه با صادرات برق توسط تجدیدپذیرها، گفت: چند هاب صادراتی برای صادرات برق وجود دارد، به‌طوری که ایران با ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان امکان تبادل برق را دارد و باتوجه به اینکه بزرگ‌ترین دالان‌های بادی دنیا در شرق ایران قرار دارد، ایران می‌تواند در بخش صادرات اقدامات خوبی را انجام دهد.

به گفته وی ظرفیت و پتانسیل در این بخش به‌طور گسترده‌ای وجود دارد؛ بخش خصوصی نیز برای ورود به این حوزه‌ها تمایل دارد اما لازم است مطالبات اجرایی شود، در شرایط فعلی تا حد زیادی می‌توان روی پتانسیل بخش خصوصی حساب باز کرد.

ادامه دارد…

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه