ارتباطات و فن آوری اطلاعات

دانش بنیان ها دستگاهی برای تشخیص همزمان ۲۰ مدل ویروس ساختند



علیرضا بیات مدیر فنی شرکت آی فست در گفتگو با خبرنگار مهر، از ساخت دستگاه قابل حمل تشخیص بیماری‌های عفونی توسط فناوران این شرکت برای اولین بار در ایران خبر داد و گفت: این دستگاه مبتنی بر فناوری آزمایشگاه روی تراشه (Lab-on-a-chip) طراحی شده و قادر است به سرعت و دقت چندین بیماری عفونی را تشخیص دهد.

مدیر فنی این شرکت دانش بنیان در این باره بیشتر توضیح داد و گفت: این یک دستگاه تشخیص بر بالین بیمار است و قادر است جواب تست پی سی آر را در کمتر از یک ساعت آماده کند.

بیات ادامه داد: مزیت دستگاه ما نسبت به سایر دستگاه ها این است که تست ها را شخصی سازی کردیم و چون از فناوری آزمایشگاه بر روی تراشه استفاده می کنیم، در کمترین زمان نتیجه تست پی سی آر مشخص می شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هم مرحله خالص سازی دی ان ای و هم مرحله تکثیر دی ان ای روی تراشه همزمان با هم صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: ما روی ویروس های تنفسی و گوارشی کار می‌کنیم و تراشه های ما قادر هستند، ۲۰ تایپ ویروس را همزمان مثل کرونای آلفا، کرونای بتا، کرونای اومیکرون و آنفولانزا شناسایی کند. همچنین تست ایدز و ویروس های مقاربتی با این دستگاه امکان پذیر است.

مدیر فنی این شرکت دانش بنیان در ادامه درباره زمان ساخت محصول و ارائه آن به بازار توضیح داد و گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور ساخت محصول را شروع کردیم و در سال ۱۴۰۱ تست های صحت سنجی برای ویروس کرونا جواب داد اما با فروکش کردن کرونا از این دستگاه برای شناسایی سایر ویروس ها استفاده کردیم.

بیات افزود: این محصول هنوز به تولید انبوه نرسیده و در مرحله اخذ مجوز و فرایند تجاری سازی است و پیش بینی می کنیم که تا یکسال آینده وارد بازار شود. دقت شناسایی عفونت و ویروس در این دستگاه و این فناوری بالای ۹۰ درصد است.

وی در ادامه تاکید کرد: تاکنون در کشور این محصول وجود نداشته ولی نمونه های خارجی دارد اما تفاوت آن با دستگاه تولید این شرکت این است که در نمونه های خارجی، جواب تست ها بین ۴ تا ۵ روز به طول می انجامد. قیمت این محصول نسبت به نمونه های مشابه آمریکایی و آلمانی ها حداقل یک سوم کمتر است.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه