انرژی

طرح جامع آبرسانی به تهران و پرند در حال اجرا است



به گزارش خبرگزاری مهر، در پی افزایش تنش آبی و رشد بی‌رویه مصرف آب در تهران، مؤسسه ایستاب هلدینگ نیرو در حال اجرای «طرح جامع آبرسانی به شهر تهران و پرند» موسوم به طرح حضرت قمر بنی‌هاشم (ع) است. به گفته کارشناسان، این طرح یک راه‌حل اساسی و پایدار در حوزه پدافند غیرعامل برای شبکه آبرسانی تهران محسوب می‌شود و به عنوان اقدامی حیاتی برای تأمین آب شرب و کاهش اتکا به منابع زیرزمینی، در دستور کار قرار گرفته است.

با توجه به افزایش شدید جمعیت و مصرف آب در تهران، وضعیت منابع آبی شهر به شدت ناتراز شده و میزان مصرف فراتر از توان منابع موجود است. این پروژه با بهره‌گیری از روش ثقلی و حذف عملیات پمپاژ، افزون بر کاهش هزینه‌ها، کیفیت آب شرب شهروندان تهرانی را بهبود خواهد داد. همچنین، این سامانه در مواقع اضطراری همچون بروز سیلاب یا خروج برخی تصفیه‌خانه‌ها از مدار، به شبکه پایداری بخشیده و از بروز اختلال در تأمین آب جلوگیری می‌کند.

جزئیات طرح رینگ پیرامونی تهران و پیشرفت اجرایی

طرح رینگ پیرامونی تهران به طول ۱۷۱ کیلومتر شامل ساخت پنج مخزن بتنی، حفر ۳۹ حلقه چاه عمیق و اجرای ۱۰ کیلومتر پایپ جکینگ، به عنوان بخشی از این طرح جامع در حال اجرا است. طبق آخرین گزارش‌ها، خط انتقال آب این پروژه با پیشرفت ۸۰ درصدی در آبان ۱۴۰۳، مراحل اجرایی خود را طی کرده و تاکنون ۱۰۰ کیلومتر آن به بهره‌برداری رسیده است. انتظار می‌رود ۳۰ کیلومتر باقیمانده نیز به زودی به شبکه آبرسانی تهران متصل شود.

بازدید مسئولان و تأکید بر تسریع روند اجرایی

در جریان بازدید اخیر مسئولان آب و فاضلاب استان تهران از جبهه‌های کاری پروژه در محدوده اتوبان‌های شهید شوشتری، شهید دوران و دماوند، مدیرعامل آب و فاضلاب تهران، اردکانی، با ابراز خرسندی از پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه و فعال بودن ۱۲ جبهه کاری، اعلام کرد که با حمایت‌های انجام‌شده و رفع موانع مالی، تسریع در تکمیل پروژه در دستور کار قرار دارد. وی ابراز امیدواری کرد که با تأمین منابع مالی پایدار، این طرح تا سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری کامل برسد.

بهزاد نادعلی‌پور، مدیرعامل مؤسسه ایستاب نیز بر اهمیت ادامه روند تسریع در اجرای پروژه تاکید کرده و شرایط بهره‌برداری پایدار از طرح را منوط به تأمین منابع مالی پایدار دانست. مدیر پروژه، طیبی نیز این بازدید را فرصتی ارزشمند برای حل موانع فنی و تقویت همکاری‌های اجرایی عنوان کرد و ابراز امیدواری نمود که این تعاملات به پیشرفت پروژه کمک شایانی خواهد کرد.

این طرح با تأمین آب پایدار و بهبود کیفیت منابع آبی، چشم‌اندازی روشن برای بهبود زیرساخت‌های آبرسانی و ارتقای سطح کیفی زندگی شهروندان تهرانی در افق سال ۱۴۰۴ ترسیم می‌کند.

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع مهر

نوشته های مشابه