به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از بیمه دات کام، در این مقاله تلاش کردیم به صورت جامع، نکات موتورسواری که هر رانندهای باید نسبت به آن مسلط باشد را برای شما گردآوری کنیم. همچنین چک لیستی برای تعمیر و نگهداری موتور سیکلت تهیه کردهایم که رعایت نکات آن جلوی مشکلات فنی موتور شما را خواهد گرفت. با ما همراه باشید.
موتورسواری در کنار هیجان خود، ریسکهایی دارد که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. رعایت این نکات، شما را در موتورسواری ایمن یاری خواهد کرد.
با سرعت مطمئن رانندگی کنید: از سرعت زیاد خودداری کنید و با توجه به شرایط جاده، سرعت خود را تنظیم کنید. در هوای بارانی یا لغزنده، با احتیاط بیشتری رانندگی کنید.
از ترمزها به طور صحیح استفاده کنید: از هر دو ترمز (جلویی و عقب) به طور همزمان استفاده کنید. در مواقع اضطراری، از ترمزگیری ناگهانی خودداری کنید.
در نقاط کور رانندگی نکنید: در نقاط کور خودروهای دیگر رانندگی نکنید، زیرا ممکن است شما را نبینند.
استفاده از کلاه کاسکت: مهمترین وسیله ایمنی، کلاه کاسکت مناسب است که باید حتما آن را بر سر داشته باشید.
عدم استفاده از گوشی: استفاده از گوشی تلفن همراه در رانندگی با هر وسیله نقلیهای ممنوع است. خطر استفاده از گوشی حین رانندگی با موتور به مراتب بیشتر است.
همیشه هوشیار باشید: به اطراف خود توجه کنید و مراقب خطرات احتمالی باشید. رانندگان دیگر، عابران پیاده، چالهها و دستاندازها را کاملا زیر نظر بگیرید. از مصرف الکل و مواد مخدر پیش از رانندگی خودداری کنید.
قوانین را دور نزنید: دانستن قوانین رانندگی و رعایت آنها برای حفظ امنیت شما و دیگران ضروری است. در هنگام رانندگی با موتور به علائم راهنمایی و رانندگی توجه کنید و قوانین را دور نزنید.
کاری کنید در شب دیده شوید: پوشیدن لباسهای بازتابدهنده نور و استفاده از نوارهای بازتابی به شما کمک میکند تا در هنگام موتورسواری در شب توسط دیگر رانندگان دیده شوید. همچنین نسبت به تمیز و سالم بودن چراغهای خود مطمئن شوید.
برای اطلاع از مهمترین نکات موتورسواری در شب، مقاله ۱۱ نکته ضروری برای موتور سواری در شب را حتما بخوانید.
چک لیست نکات مرتبط با تعمیر و نگهداری موتور سیکلت
در صورت بروز نقص فنی در موتور سیکلت، باید از رانندگی با آن خودداری کنید. به طور کلی هر چند وقت یک بار باید سلامت فنی موتور سیکلت خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که موتورسیکلت شما در شرایط سالمی قرار دارد. در ادامه چک لیست نکات مرتبط با تعمیر و نگهداری موتور سیکلت را برای شما قرار دادهایم:
بررسی سلامت لاستیکها
پیش از هر بار موتورسواری، حتما از سلامت تایرها و رینگهای موتور اطمینان حاصل کنید. مناسب بودن فشار باد لاستیک را میتوانید با فشار دادن انگشت شست امتحان کنید. مرتب باد لاستیک را چک کنید. در صورتی که باد لاستیک کم باشد، سرعت استهلاک آن بالا میرود. لاستیکهایی که بیش از اندازه باد داشته باشند نیز عمر مفیدشان کم است.
برای بررسی سلامت رینگها هم باید اطمینان حاصل کنید که خم یا ترکی در لبههای رینگ جلو و عقب وجود نداشته باشد.
نکته: هرگاه آج لاستیک به ۱.۵۹ میلی متر رسید، نسبت به تعویض آن اقدام کنید. نگذارید کار به جایی برسد که لاستیکها صاف شوند.
بررسی سلامت انجین
با سرویس مرتب انجین، مصرف سوخت موتور شما به صورت چشمگیری کاهش پیدا میکند. تمیز نگه داشتن شمعها و تعویض به موقع آنها از موارد مهم مربوط به سلامت انجین است. شمع معیوب باعث پایین آمدن کارایی و قدرت موتور میشود. بهتر است برای موتورسیکلتهای دو زمانه قدیمی به ازای هر ۷۵۰ کیلومتر و برای موتورهای چهار زمانه به ازای هر ۱۵۰۰ کیلومتر، شمعها بررسی و در صورت نیاز تعویض شوند.
تعویض مایع رادیاتور
مایع رادیاتور یا همان مایع خنککننده، اجازه داغ شدن بیش از حد پیشرانه در تابستان و یخ زدن آن در زمستان را نمیدهد. کاهش مایع رادیاتور در موتورسیکلت و غفلت شما میتواند ضرر مالی زیادی برای شما به همراه داشته باشد. برای دانستن میزان مایع رادیاتور در موتورسیکلت، بهتر است به کتابچه راهنمای موتورسیکلت خود مراجعه کنید. هرچند در بیشتر موتورها روی مخزن مایع رادیاتور، دو علامت قرار دارد که میزان پر شدن مایع رادیاتور باید بین این دو علامت قرار بگیرد.
نکته: پیش از بررسی میزان مایع رادیاتور موتورسیکلت از خنک بودن موتور اطمینان حاصل کنید.
تعویض فیلتر هوا
تعویض به موقع فیلتر هوا در محافظت از دیوارههای سیلندر و رینگهای پیستون موتورسیکلت شما نقش مهمی دارد. زمان تعویض فیلتر هوا به میزان استفاده شما از موتور و محیطی که در آن موتورسواری میکنید، بستگی دارد. با این وجود پیشنهاد میشود سالی یک بار یا پس از طی کردن مسافت ۱۶۰۰۰ کیلومتر، فیلتر هوای خود را تعویض کنید. در صورتی که گرد و غبار در محیط موتورسواری شما زیاد است، بهتر است تعویض فیلتر هوا سریعتر اتفاق بیفتد.
تعویض به موقع روغن موتور
هنگامی که از تعمیر و نگهداری موتور سخن میگوییم، باید نسبت به پیشگیری از وقوع خرابی هوشیار باشیم. عدم تعویض روغن در زمان مناسب میتواند مشکلات زیادی را برای دندههای موتور به وجود بیاورد. با مراجعه به دفترچه راهنمای موتورسیکلت که از سوی شرکت سازنده ارائه شده است، شما میتوانید از زمان تعویض روغن گیربکس موتورسیکلت و نوع روغن موتور مناسب موتورسیکلت خود مطلع شوید.
زمان تعویض روغن موتور به میزان استفاده شما از موتور بستگی دارد. با این وجود به طور میانگین بعد از طی کردن 4000 کیلومتر باید روغن موتور تعویض شود. در صورتی که زیاد اهل موتورسواری نیستید، هر سه ماه روغن موتور خود را تعویض کنید.
چک کردن باتری موتور
استارت نخوردن موتور نشانهای از مشکل باتری موتور است. ضعیف شدن باتری موتور نیز میتواند باعث کمنور شدن چراغهای موتور و شنیده شدن صدای غیرعادی در موتور هنگام استارت زدن شود. برای جلوگیری از مشکل در باتری موتور، موارد زیر را در نظر بگیرید:
نسبت به وجود ترک یا باد کردن باتری موتور خود حساس باشید.
هر چند وقت یک بار، اتصالات باتری را از نظر خوردگی بررسی کنید و در صورت نیاز، آن را تمیز کنید.
بررسی سلامت ترمزها
هر گاه صدای جیر جیر هنگام ترمز کردن شنیدید، به سلامت فنی ترمزها شک کنید. شل شدن پدال ترمز، نشت روغن و داغ شدن انجین همگی میتوانند ناشی از مشکل فنی ترمز موتور باشند. برای بررسی سلامت ترمزها، ضخامت دیسک ترمزهای جلو و عقب موتور را بررسی کنید و مطمئن شوید خیلی نازک نشده باشند.
یکی از مهمترین مشکلات موتورسواران تازهکار، هماهنگ شدن با ترمز موتور است. شل بودن یا سفت بودن بیش از حد پدال ترمز، میتواند عامل تصادف با موتورسیکلت باشد. شما میتوانید برای رفع این مشکل، ترمزها را بر اساس نیاز خود رگلاژ کنید.
روغن ترمز موتور خود را به صورت مرتب بررسی کنید. پایین آمدن بیش از حد روغن موتور، میتواند باعث مشکل در ترمز کردن شما شود. همچنین در صورت تابخوردگی دیسکها، تعویض آنها را جدی بگیرید.
تنظیم کلاچ متناسب با سبک موتورسواری شما
رگلاژ کلاچ همچون رگلاژ ترمز به شما در موتورسواری ایمن کمک میکند. همچنین با تنظیم به موقع کلاچ، عمر صفحه کلاچ، گیربکس و پیشرانه موتور سیکلت شما بالا میرود. در هنگام تنظیم کلاچ مراقب باشید، کلاچ بیش از اندازه سفت نشود. سفت شدن کلاچ، علاوه بر اینکه موجب اصطکاک زیادی در صفحه کلاچ میشود، مصرف سوخت شما را نیز بالا میبرد.
نکته: پیش از رگلاژ کلاچ از خاموش و سرد بودن موتور اطمینان حاصل کنید.
شستشوی موتورسیکلت را جدی بگیرید
شاید در نگاه اول عجیب به نظر بیاید اما شستوشوی به موقع موتورسیکلت، یکی از نکات مهم در نگهداری موتور سیکلت است. نکات مهم در شستوشوی موتور در ادامه آمده است:
شستن موتور به ویژه در فصل سرما، از خوردگی و ایجاد رسوبات در موتور شما جلوگیری میکند. با شستن موتور از وجود مهرههای فرسوده و پیچهای شلشده آگاه میشوید.
پیش از شستشو، موتور را خاموش کنید و قسمتهای برقی در دسترس را بپوشانید. همچنین با پوشاندن منبع اگزوز، اجازه نفوذ آب به آن را ندهید.
اولین رانندگی پس از شستن موتور با سرعت کم باید انجام شود تا مشکلی در ترمز گرفتن ایجاد نشود.
موتور را پس از شستشو، زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.
این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید
.
منبع اقتصاد آنلاین