بانک،بیمه،بورس

سهم ۷۷ درصدی صنایع از تخصیص ارز برای واردات


بنابر گزارش خبرنگار مهر و بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۳ دی ماه امسال، ۵۱ میلیارد و ۶۰۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین شده است.

گفتنی است که در این مدت برای کالاهای اساسی و دارو ۱۰ میلیارد و ۸۲۲ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری مبلغ ۳۹ میلیارد و ۷۲۳ میلیون دلار، برای خدمات ۱ میلیارد دلار و ۵۷ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفته است.

سهم ۷۷ درصدی صنایع از تخصیص ارز برای واردات

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۸ میلیارد و ۴۷۰ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۲ میلیارد و ۲۴۲ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. شایان ذکر است بانک مرکزی در مجموع ۱۰ میلیارد و ۷۱۲ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرف‌کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزان‌تر تأمین کرده است.

3

این گزارش حاکی از آن است که از ابتدای سال جاری تا امروز میزان کل تأمین ارز صنایع مبلغ ۳۹ میلیارد و ۳۹۱ میلیون دلار بوده است. که میزان ارز تأمینی برای گروه‌های «صنایع حمل ونقل و خودرو» ۷ میلیارد و ۵۲ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» ۴ میلیارد و ۷۴۷ میلیون دلار، «صنایع معدنی» ۴ میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» ۴ میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» ۴ میلیارد و ۱۰۵ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» یک میلیارد و ۵۲۱ میلیون دلار و «سایر صنایع» ۱۳ میلیارد و ۵۵۱ میلیون دلار تا پایان روز ۲۸ آذر ماه سال جاری بوده است.

4

جدول زیر سهم هر یک از محل‌های تخصیص ارز را از تخصیص کل نشان می‌دهد در این بین به صنایع با سهم ۷۷ درصدی، بیش از ۳.۶ برابر کالاهای اساسی و دارو با سهم کمتر از ۲۱ درصد، تخصیص ارز صورت گرفته است. گفتنی است که بعد از کالاهای اساسی و کشاورزی با سهم ۱۶.۵ درصدی، صنایع حمل و نقل و خودرو با سهم ۱۳.۸ درصدی بیشترین سهم ارز تخصیص یافته را به خود اختصاص داده‌اند و سهم خدمات، منسوجات و پوشاک و دارو و تجهیزات پزشکی به ترتیب با سهم حدود ۲، ۳ و ۴.۴ درصدی کمترین سهم از ارز تخصیص یافته را داشته‌اند.

شرح محل تخصیص ارز سهم تخصیص
سایر صنایع ۲۶.۵
کالاهای اساسی و کشاورزی ۱۶.۵
صنایع حمل و نقل و خودرو ۱۳.۸
ماشین آلات و تجهیزات تولید ۹.۳
صنایع معدنی ۸.۳
صنایع تجهیزات برق و الکترونیک ۸.۱
صنایع شیمیایی و پلیمری ۸.۰
دارو و تجهیزات پزشکی ۴.۴
منسوجات و پوشاک ۳.۰
خدمات ۲.۰

این خبر را در تهران اقتصادی دنبال کنید .

منبع :مهر

نوشته های مشابه