ایران در کمربند فلزی و معدنی جهان موقعیت منحصربه‌فردی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم نکوداشت روز معدن گفت: روز ملی معدن را به معدن‌کاران و کارگرانی که در عمق معدن به کار مشغول هستند، تبریک می‌گویم و امیدوارم فعالیت و اقتصاد معدن به یک عرصه پایدار در کشور تبدیل شود.

وی با اشاره به موفقیت‌های کار معدن افزود: اتفاقات خوب در حوزه معدن را مرهون تلاش افرادی هستیم که در شرایط دشوار خدمت می‌کنند و در حال حاضر حوزه معدن بخش مهمی از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است.

اتابک با بیان اینکه معادن گنجینه‌های پنهان اقتصاد کشور هستند و در توسعه نقش بنیادی دارند، اضافه کرد: بدون مواد خام معدنی هرگز صنایع معدنی به این درجه از رشد نمی‌رسید.

وی در ادامه تاکید کرد: جایگزین کردن معادن به جای نفت بسیار هوشمندانه بود و هم‌چنان این مسیر در حال تکمیل شدن است و در صورتی که مولفه‌ها و شرایط فراهم شود رشد و ارتقای معادن و جایگزینی با نفت، مورد انتظار است.

اتابک تاکید کرد: ایران با موقعیت منحصر به فرد در کمربند فلزی و معدنی جهان قرار دارد و می‌توان آینده روشنی برای اقتصاد معدن متصور شد.

چالش‌های پیش‌روی معادن کشور

وی، اکتشاف، استخراج و بهره‌وری را از چالش‌های پیش روی مجموعه‌های معدنی کشور عنوان کرد و گفت: نیازمند چاره‌اندیشی در رفع این چالش‌ها هستیم، چون با شرایط اکتشاف گذشته رسیدن به اهداف برنامه هفتم پیشرفت امکان‌پذیر نیست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: برای رسیدن به روند رشد برنامه هفتم به دنبال روش دیگری برویم و با مشارکت بخش خصوصی، عقب‌ماندگی را جبران کنیم.

وی تصریح کرد: از ۲ میلیون کیلومتر اکتشاف تکلیف شده قانون برنامه، ۶۵۰ هزار کیلومتر محقق شده است و با ورود بخش خصوصی و استفاده از روش‌هایی نوین تکمیل باقیمانده طرح قابل انجام است.

اتابک، تأمین، تجهیز و نوسازی ماشین‌آلات را از دیگر مسائل مورد توجه معادن دانست و افزود: با تولیدکنندگان داخلی مذاکراتی انجام شده است و برنامه نوسازی ماشین‌آلات معدنی با مشارکت بخش خصوصی و ایمیدرو در دستور کار است و معادن کوچک هم در این برنامه مدنظر است.

وی دیگر چالش معادن را انرژی و سوخت دانست و گفت: یکی از معاونین وزارت صنعت، معدن و تجارت برای حل موضوع سوخت مأمور شده است و از صاحبان معادن درخواست می‌شود که برای رساندن سهمیه سوخت و مراقبت از انتقال آن اقدام کنند تا سهمیه معادن دچار خدشه نشود.

داده‌های عمق زمین در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد

وزیر صنعت، معدن و تجارت، در بهره‌مندی همگانی از اطلاعات موجود گفت: داده‌های اکتشافی در اختیار عموم قرار گیرد و بخش خصوصی با استفاده از این اطلاعات با شناخت و اطمینان بیشتری وارد حوزه سرمایه‌گذاری شود.

وی شفافیت در حکمرانی معادن را برای ترغیب بخش خصوصی از دیگر مسائل بخش معدن عنوان کرد و یادآور شد: نگاه دولت و وزارتخانه در صنایع و معادن، فاصله گرفتن از تصدی‌گری است و به همین منظور، بسیاری موارد از شورای‌عالی معدن با فعال کردن شورای استانی و تسریع در امور به استان‌ها تفویض اختیار شد و از این رهگذر بخشی از معادن غیرفعال به چرخه فعالیت بازگشته است که اغلب از نوع کوچک و متوسط است.

اتابک، رویکرد دولت چهاردهم را اجرایی کردن تسهیل مشارکت بخش خصوصی خواند و افزود: امیدوارم با حضور بخش خصوصی در تصمیم‌گیری و شوراهای راهبردی این هدف محقق شود.

وی، کار معدن را مصداق بارز شعار سال عنوان کرد و ادامه داد: با تأمین مالی معادن از طریق صندوق معدنی، اوراق مشارکت مبتنی بر ذخایر معدنی و شرکت‌های پروژه‌محور، می‌توان معدن را به جایگاه واقعی آن رساند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در همین رابطه، از مذاکره با بانک مرکزی و بسته‌های سرمایه‌گذاری تدوین شده از سوی ایمیدرو خبر داد که ارائه نتایج آن را منوط به نهایی شدن موضوعات دانست.

وی، اکتشاف را موتور محرک توسعه معدن خواند و گفت: سازمان زمین‌شناسی با مشارکت بخش خصوصی و به سرعت، اکتشاف را در کشور سامان دهد و سامانه داده‌های علوم زمین را کامل کند تا بهره‌برداران در هر نقطه معدنی بتوانند فعالیت معدنی انجام دهند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا