این توصیه‌ها را برای خرید طلای آنلاین جدی بگیرید | عیار فروشندگان طلای آنلاین

منبع: همشهری آنلاین

عضو هیأت‌رئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف با هشدار نسبت به خرید و فروش طلای آب‌شده در سایت‌ها و سکوهای اینترنتی گفت: طلای آب‌شده کالایی تخصصی است و تشخیص عیار آن نیازمند تجهیزات و دانش فنی است، بنابراین مردم نباید بدون بررسی مجوزها و اعتبار فروشنده وارد این بازار شوند.

به گزارش همشهری آنلاین، محمد کشتی‌آرای، عضو هیأت‌رئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف در برنامه پارک‌وی تلویزیون همشهری، درباره افزایش خرید و فروش طلای آب‌شده در فضای مجازی گفت: این موضوع از مدت‌ها قبل مورد هشدار فعالان صنفی قرار گرفته، چرا که معاملات طلای آب‌شده کاملا تخصصی و فنی است و ورود افراد غیرحرفه‌ای به این بازار می‌تواند به از بین رفتن سرمایه آنها منجر شود.

او افزود: طلای آب‌شده در اصل ماده اولیه صنعت طلاست و حتی فعالان حرفه‌ای این حوزه نیز برای اطمینان از عیار آن از دستگاه‌های پیشرفته یا نمونه‌برداری استفاده می‌کنند. به همین دلیل، زمانی که خرید طلای آب‌شده میان مردم رواج پیدا کرد به آنها توصیه کردیم وارد این بازار نشوند.

کشتی‌آرای ادامه داد: به مردم توصیه می‌کردیم اگر قصد سرمایه‌گذاری در طلا را دارند، به جای طلای آب‌شده مصنوعات کم‌اجرت یا سکه خریداری کنند. سکه به‌دلیل انتشار توسط بانک مرکزی از اطمینان بیشتری برخوردار است.

او با اشاره به شکل‌گیری پدیده‌هایی مانند خالی‌فروشی در معاملات اینترنتی طلا، گفت: زمانی که تبلیغات گسترده و پرهزینه این سایت‌ها را می‌دیدیم، این سؤال مطرح بود که چگونه سود حاصل از فروش طلای آب‌شده می‌تواند هزینه چنین تبلیغاتی را پوشش دهد. همین موضوع این نگرانی را ایجاد می‌کرد که برخی سایت‌ها از روش‌هایی مانند خالی‌فروشی، تقلب، پایین‌تر بودن عیار یا حتی جمع‌آوری سرمایه مردم استفاده کنند.

عضو هیأت‌رئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف افزود: تجربه‌هایی مانند ماجرای کوروش‌کمپانی نشان داد وقتی سرمایه مردم در اختیار مجموعه‌هایی قرار می‌گیرد که سازوکار نظارتی و پاسخگویی مشخصی ندارند درصورت بروز مشکل تعداد زیادی از افراد متضرر می‌شوند. ما در همان زمان هشدارهای لازم را به مردم دادیم و همچنان بر این هشدارها تأکید داریم.

او درباره شرایط فعالیت سایت‌های دارای مجوز گفت: سایت‌هایی که مجوز دارند باید در سامانه جامع تجارت ثبت‌نام کنند و معادل طلایی که قصد فروش آن را دارند، باید نزد بانک مرکزی یا یکی از بانک‌های مورد تأیید بانک مرکزی سپرده‌گذاری کنند. همچنین معاملات آنها در سامانه جامع تجارت ثبت می‌شود و امکان نظارت بر مبادلات وجود دارد.

کشتی‌آرای ادامه داد: با این حال، سایت‌هایی که مجوز ندارند همچنان ممکن است مورد مراجعه مردم قرار بگیرند و با توجه به نوسان بالای قیمت طلا، درصورت بروز مشکل نتوانند پاسخگوی خریداران باشند.

او با تأکید بر خرید فیزیکی طلا گفت: توصیه من این است مردم طلا را به‌صورت فیزیکی خریداری کنند. در سراسر کشور، حتی در شهرهای دورافتاده طلافروشی‌های دارای جواز فعالیت وجود دارند که برای مردم شناخته‌شده و قابل پیگیری است و خرید از آنها امنیت بیشتری دارد.

عضو هیأت‌رئیسه کمیسیون طلا و جواهر اتاق اصناف درباره نحوه تشخیص سایت‌های دارای مجوز نیز گفت: مردم هنگام مراجعه به سایت‌های فروش طلا باید مجوزها و نمادهای قانونی آن را بررسی کنند، همانطور که هنگام مراجعه به پزشک، مجوز و تخصص او را بررسی می‌کنند.

او افزود: با این حال، شخصا معتقدم مردم نباید خرید و فروش طلا را از طریق سایت‌ها انجام دهند و بهتر است طلا را از طلافروش دارای جواز خریداری کنند و در زمان تحویل، خود طلا را دریافت کنند. در این صورت، هنگام فروش نیز با ارائه فاکتور می‌توانند معامله را از طریق واحد صنفی انجام دهند.

کشتی‌آرای تأکید کرد: اگر طلای خریداری‌شده از واحد صنفی دارای عیار پایین‌تر یا ایراد دیگری باشد مسئولیت آن مشخص است و اتحادیه نیز مکلف است به شکایت خریدار رسیدگی کند. درحالی‌که در برخی سایت‌های فروش طلا درصورت بروز مشکل ممکن است مشخص نباشد خریدار باید برای پیگیری و طرح شکایت به کجا مراجعه کند.

منبع: همشهری آنلاین

دکمه بازگشت به بالا