چند نفر در صف وام ازدواج و فرزندآوری هستند؟

حدود ۸۰۰ هزار متقاضی وام ازدواج و فرزندآوری تا پایان شهریور در انتظار دریافت تسهیلات بودند؛ بانک مرکزی از افزایش ۲ تا ۳ برابری سرعت پرداخت‌ها خبر می‌دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، صف دریافت وام ازدواج و فرزندآوری همچنان یکی از مشکلات زوج‌های جوان و خانواده‌هاست. براساس آمار دیوان محاسبات، تا پایان شهریور امسال حدود ۸۰۰ هزار متقاضی این دو تسهیلات هنوز وام خود را دریافت نکرده بودند؛ آماری که در کنار وعده بانک مرکزی برای افزایش سرعت پرداخت‌ها، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا صف انتظار تا پایان سال کاهش محسوسی خواهد داشت؟

براساس این گزارش، از مجموع ۸۰۴ هزار و ۸۰۲ متقاضی وام ازدواج، ۴۱۱ هزار و ۸۸۴ نفر تسهیلات دریافت کرده‌اند و ۴۸ درصد متقاضیان واجد شرایط همچنان در صف بوده‌اند. وضعیت وام فرزندآوری نیز نشان می‌دهد از مجموع ۶۸۷ هزار و ۳۰۷ متقاضی، ۲۸۱ هزار و ۳۴۶ نفر وام گرفته‌اند و ۵۹ درصد متقاضیان واجد شرایط در انتظار پرداخت مانده‌اند.

معاون اداره عملیات اعتباری بانک مرکزی از افزایش سرعت پرداخت این تسهیلات در ماه‌های اخیر خبر داده و گفته است روند پرداخت در ماه‌های مرداد، شهریور و مهر ۲ تا ۳ برابر شده است. به گفته این مقام بانکی، جنگ و حمله سایبری به چند بانک کشور در ماه‌های گذشته بر عملکرد شبکه بانکی اثر گذاشته و موجب وقفه در پرداخت تسهیلات شده است. بانک مرکزی همچنین پیش‌بینی کرده است سهمیه تعیین‌شده برای پرداخت وام‌ها تا پایان سال محقق شود.

با این حال، هنوز آمار تازه‌ای از تعداد متقاضیانی که در ماه‌های اخیر از صف خارج شده‌اند منتشر نشده است. بنابراین، ارزیابی میزان اثرگذاری افزایش پرداخت‌ها بر کاهش زمان انتظار متقاضیان به انتشار آمارهای جدید نیاز دارد.

عملکرد متفاوت بانک‌ها در پرداخت وام

گزارش سازمان بازرسی کل کشور نیز از عقب‌ماندگی برخی بانک‌ها حکایت دارد. براساس اعلام این سازمان، تا ۲۴ شهریور، سه بانک سرمایه، رسالت و توسعه صادرات ایران در پرداخت وام ازدواج و پنج بانک ایران‌زمین، تجارت، توسعه تعاون، گردشگری و مسکن در پرداخت وام فرزندآوری، کمتر از ۴۰ درصد سهمیه شش‌ماهه نخست سال خود را محقق کرده بودند.

در مقابل، متوسط عملکرد شبکه بانکی در تحقق سهمیه تعیین‌شده برای وام ازدواج ۷۷ درصد و برای وام فرزندآوری ۶۱ درصد اعلام شده است. بانک مرکزی نیز گفته است در صورت طولانی شدن روند پرداخت، با بانک مربوط مکاتبه می‌کند و در برخی موارد برای متقاضی شعبه تعیین خواهد کرد.

در این شرایط، افزایش سرعت پرداخت‌ها می‌تواند به کاهش صف کمک کند، اما نتیجه نهایی به عملکرد بانک‌های عقب‌مانده و تعداد پرونده‌هایی بستگی دارد که هر ماه تعیین تکلیف می‌شوند. انتشار منظم آمار پرداخت‌ها و تعداد افراد باقی‌مانده در صف، معیار روشن‌تری برای سنجش تحقق وعده بانک مرکزی تا پایان سال خواهد بود.

چند نفر در صف وام ازدواج و فرزندآوری هستند؟

📌 خلاصه خبر

براساس این گزارش، از مجموع ۸۰۴ هزار و ۸۰۲ متقاضی وام ازدواج، ۴۱۱ هزار و ۸۸۴ نفر تسهیلات دریافت کرده‌اند و ۴۸ درصد متقاضیان واجد شرایط همچنان در صف بوده‌اند. وضعیت وام فرزندآوری نیز نشان می‌دهد از مجموع ۶۸۷ هزار و ۳۰۷ متقاضی، ۲۸۱ هزار و ۳۴۶ نفر وام گرفته‌اند و ۵۹ درصد متقاضیان واجد شرایط در انتظار پرداخت مانده‌اند. معاون اداره عملیات اعتباری بانک مرکزی از افزایش سرعت پرداخت این تسهیلات در ماه‌های اخیر خبر داده و گفته است روند پرداخت در ماه‌های مرداد، شهریور و مهر ۲ تا ۳ برابر شده است. به گفته …

منبع: همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پاسخ را به عدد وارد کنید

دکمه بازگشت به بالا